QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Filmový materiál na Machete je natočen, v současné době probíhá post-produkce. S tím bylo také konečně oznámeno datum premiéry! Snímek se tedy začne promítat 16. dubna 2010. A kdo všechno se ve filmu Ethana Maniquise a Roberta Rodrigueze představí?

Machete finišuje!

Autor: gogo, Přidáno: 12. 10. 2009, 20:09
Zobrazení: 8020

Většina z nás ví, že film se natáčel podle fiktivního traileru představeného v projektu Grindhouse. Jen pár měsíců po premiéře se postava Machety stala kultovní po celém světě a mnoho fanoušků si žádalo celovečerák. Rodriguez nejdříve plánoval natočit film určený pouze do videodistribuce, ale nakonec se dal dohromady se svým dlouholetým kolegou Ethanem Maniquisem a v produkci Quentina Tarantina natočili klasický celovečerní film. Rodriguez je pod filmem podepsán jako hlavní autor. Napsal scénář, je spoluproducentem, byl jedním z dvojice režisérů, motal se kolem kamery a určitě bude mít i co dočinění se střihem filmu. Druhým kumpánem na režisérské stoličce je Ethan Maniquis, pro kterého je to režijní premiéra. S Rodriguezem jsou však kolegové již mnoho let a Machete je jejich již desátá spolupráce (Maniquis se dříve na Rodriguezových filmech podílel jako hlavní střihač, asistent střihu nebo jako editor vizuálních efektů. V Sin City si dokonce střihl malou roličku.).

V hlavní roli, jak je všem dobře známo, se objeví legendární Danny Trejo. Člověk který si odseděl více než 10 let ve vězení, prošel si těžkou drogovou závislostí a v 98% svých rolích hraje záporáky se na tuto úlohu hodí jako nikdo jiný. Aby také ne, Machete napsal jeho synovec Rodriguez Trejovi přímo na tělo. Trejo je velmi produktivní herec a v menších či větších rolích si klidně zahraje i v 10 filmech ročně. Nyní se již mílovými kroky blíží k hranici 200 filmových rolí! Zkušenosti má také s filmovou produkcí. Příští rok se kromě Machety objeví také ve dvou ultimátních týmovkách - v již několikrát promílaných Predators a také ve Stallonově hvězdných The Expendables!


Nyní můžeme začít výčet filmových star, které se ve snímku obejví. Začít nemůžeme nikým jiným, než Robertem De Nirem! Každý to jméno zná. De Niro patří mezi absolutní hereckou špičku. Na kontě má nějakých 80 rolí, má zkušenosti s produkcí i s režií. Robert získal 2 Oscary (1975 - Kmotr II, 1981 - Zuřící býk),  další 4 nominace (vše nejlepší herec v hlavní roli), Zlatý glóbus a dalších 7 nominací a desítky dalších nominací a cen z celého světa! Šestašedesátiletý De Niro ztvární roli senátora McLaughlina. Dalším, neméně známým (avšak méně úspěšným), hercem je legendární aikidista Steven Seagal. Tato akční hvězda 90. let se od nějakého 98. roku hledá. V posledních letech to kromě hraní zkouší také jako producent a scénárista. Kromě toho je Seagal také solidní hudebník s vlastní kapelou, který se podílel na soundtracku několika svých filmů. Vyzkoušel si také režisérskou stoličku u filmu Aljaška v plamenech. Uvidíme, jestli role Torreze vrátí Seagalovi zašlou slávu ultimátního bijce 90. let...

V žádném pořádně krvavém akčním béčku nemůže chybět krásná žena. V Machetě jich bude hned několik a jedna krásnější a známější, než druhá. Postavu Luz hraje krásná drsňačka Michelle Rodriguez. Tuto jednatřicetiletou jmenovkyni pana režiséra znají diváci ze série Rychle a zběsile, prvního Resident Evila či ze seriálu Ztraceni. Letos v prosinci se navíc objeví v Cameronově megafilmu Avatar. Další sexy postavu - Sartanu si zahraje Jessica Alba. Tato hvězdička známá např. z Fantastické čtyřky si spolupráci s Rodriguezem  vyzkoušela už ve filmu Sin City. Za seriál Černý anděl byla nominována na Zlatý glóbus. Do partičky krasavic patří také třiadvacetiletá Lindsay Lohan. Znát jí budete určitě z filmů Past na rodiče, Mezi námi děvčaty nebo např. Bobby. Lindsay posbírala mnoho cen za dětské či mladické role a v Machetě ztvární postavu April.

Roli Benze hraje Jeff Fahey. Ten se kromě původního traileru objevil také Planetě Teror. Jeff se objevil již ve více než sto filmech, vyzkoušel si také produkci. Z poslední doby ho můžete znát ze seriálu Ztraceni, kde hraje Franka Lapiduse. Další známou osobností je Cheech Marin. Tento herec, producent, scénarista, režisér a také hudební skladatel má prsty již v nějakých sto filmech. Pod Rodriguezovou taktovkou to bude již jeho osmý snímek. V Machetě bude, stejně jako v půvdním traileru, hrát Otce Benicia Del Tora. Dalším hvězdný hercem není nikdo jiný než Don Johnson. Vítěz Zlatého Glóbu (+ další nominace), herec, producent, hudební skladatel, příležitostný scénarista a režisér, zpěvák a hlavně jedna z televizních hvězd 80. let, která definovala módu a styl ztvární roli poručíka Stillmana.

Další postavou je Cherry Darling (ano, ta z Planety Teror), kterou nehraje nikdo jiný, než současná Rodriguezova partnerka Rose McGowan. Tato italská rodačka si zahrála už v projektu Grindhouse a českým divákům je známa především ze seriálu Čarodějky. Dále se ve snímku obejví známá modelka a příležitostná herečka Alicia Rachel Marek. Ta si už střihla malé roličky v Grindhouse nebo v Sin City. V Machetě se objeví jako June. V roli Torrezovi posluhovačky se obejví rodačka ze Singapuru Cheryl Chin. Tato modelka a televizní herečka je u nás prakticky neznámá.

Spolupráci s Rodriguezem zná také Daryl Sabara. Tento 17-ti letý herec je znám jako Juni Cortez z trilogie Spy Kids. Na kontě má, ač velice mladý, už desítky seriálových a televizních rolí. V Machetě hraje Julia. Můj výčet zakončím legendárním drsňákem Tomem Savinim. Všichni ho známe jako sexy-stroje z Od soumraku do úsvitu nebo bezprstého policistu z Planety Teror. Na kontě má téměř 50 filmových rolí. To ale není hlavní Saviniho obor. Hororovým příznivcům je znám především jako tvůrce masek a speciálních efektů. Spolupracoval na desítkách hororů, jako např. Noc oživlých mrtvol, Pátek třináctého, Creepshow, Den mrtvých, Úsvit mrtvých atd... Savini je také známým kaskadérem. Vyzkoušel si také filmovou režii. 

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web