QTarantino.cz - Quentin Tarantino

V USA a Kanadě si Nespoutaného Djanga užívají naplno už téměř měsíc. O jeho kvalitách mluví recenze, spousty ocenění, spokojenost diváků a s tím velmi pěkné tržby. O uplynulém víkendu si to Django konečně zamířil i do velké části Evropy či Asie, a to včetně České a Slovenské republiky! AKTUALIZACE: Django pokořil hranici čtvrt miliardy dolarů!

Nespoutaný Django dorazil do Čech! AKTUALIZOVÁNO!

Autor: gogo, Přidáno: 21. 1. 2013, 23:21
Zobrazení: 5572

Až doposud se mohli Nespoutaným Djangem oficiálně kochat jen diváci v zámoří. Jak už to ale bývá, tak v období Oscarů na internet tradičně unikne velké množství novinek v celkem slušné kvalitě. Na tu nejlepší - kino kvalitu si však museli tuzemští fanoušci počkat až do 17. ledna. V Čechách zaznamenal nový Tarantinův snímek rekordní premiérovou návštěvnost téměř 37 000 diváků. Ti za vstupné utratili téměř 5,4 miliony korun. To jej samozřejmě katapultovalo do čela našeho žebříčku TOP20. Pro porovnání, Hanebný pancharti startovali v roce 2009 s 30 000 diváky a 4 milony Kč. Úspěšný byl Django i v ostatních zemích a celkové prozatimní celosvětové výdělky jsou na hranici 188 milionů dolarů! Příští týden se Tarantinova novinka objeví i v Austrálii a na Novém Zélandu, v Portugalsku či Dánsku. V dalších týdnech zamíří pak na několik dalších velkých trhů, jako např. Argentina, Japonsko či Indie. Djanga tak čeká ještě dlouhá pouť světovými biografy a pokoření Hanebných panchartů (321,5 milionu USD celosvětově) tak bude sice velmi obtížný, ale ne nemožný úkol!

AKTUALIZACE:
Nespoutaný Django i o druhém víkendu v Česku s přehledem uhájil první místo v žebříčku návštěvnosti kin a odolal tak nájezdům premiéry Lincolna či Mládeži nepřístupno! Během týdne a dvou víkendů tak v tuzemských kinech vidělo film už přes 77 000 diváků, kteří za vstupné nechali na pokladnách přes 11,1 milion Kč! Potěšující je ale hlavně to, že se snímku daří po celém světě a novému filmu Quentina Tarantina se tak podařilo pokořit už čtvrt miliardy celosvětově. Aktuálně Django přepočítává 258 milionů USD, přičemž jen v USA (kde i po 5 týdnech stále okupuje TOP10, konkrétně 6. místo) pokoří během týdne hranici 150 milionů dolarů.

AKTUALIZACE 2:
I třetí víkend na tuzemském trhu dokázal Nespoutaný Django s přehledem udržet první místo v žebříčku návštěvnosti kin! Minimální propady znamenají, že nový film Quentina Tarantina vidělo v českých kinech už přes 110 000 diváku a ti za vstupenky utratili více než 15,7 milionu korun! Taktéž v USA si stále drží vysokou pozici v žebříčku a aktuálně okupuje 8. příčku (po 6 týdnech!). V Americe tak Django pokořil magickou hranici 150 milionů dolarů a každým týdnem se posouvá v historických tabulkách. Momentálně je ve své kategorii (rating R) už 26. nejúspěšnějším snímkem historie! Celosvětově má film na kontě již 309 milionů USD, což znamená, že za nedlouhou se stane nejúspěšnějším filmem Quentina Tarantina, co do počtu vydělaných dolarů.

 

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web