QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Po dvou Zlatých Glóbech a dvou cenách BAFTA uspěl Nespoutaný Django i na nejslavnějších filmových cenách. Ziskem dvou Oscarů se Django stal definitivně nejúspěšnějším filmem Quentina Tarantina v jeho dosavadní kariéře! A v jakých že to kategoriích získal hlavní cenu?

Nespoutaný Django získal 2 Oscary!

Autor: gogo, Přidáno: 25. 2. 2013, 19:10
Zobrazení: 6638

Po finančním zdolání Hanebných panchartů (aktuálně má film na kontě už více než 380 vydělaných milionů dolarů!) se podařilo trumfnout nejen předchozí film Quentina Tarantina, ale i ten nejlegendárnější - Pulp Fiction! Poprvé si tak Tarantinův film odnáší z předávání Oscarů dvě hlavní ceny!

Svého druhého Oscara (za druhý film od Tarantina po sobě) získal fenomenální Christoph Waltz! Opět v kategorii za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli a opět zcela po právu. Waltz jednoznačně prokázal, že patří mezi nejlepší herce naší doby a jeho spojení s Tarantinem začíná být až magické! Jakou pak další roli po Hansi Landovi a Dr. Kingu Schultzovi dostane příště?

Druhého Oscara získal také samotný Quentin Tarantino. Ten si na něj narozdíl od Waltze (ten získal druhého během posledních 4 let) musel počkat dlouhých 18 let! Právě tolik času uplynulo od vítězství k kategorii nejlepší původní scénář za Pulp Fiction. I tentokrát získal Tarantino Oscara za nejlepší původní scénář!

Jen pro úplnost přidávám výsledky i dalších kategorií, ve kterých byl Nespoutaný Django nominován:

  • Nejlepším filmem roku se stalo Argo.
  • Cenu za nejlepší kameru vyhrál Claudio Miranda za film Pí a jeho život.
  • Oscara za nejlepší střih zvuku získal Skyfall a také Zero Dark Thirty.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web