QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Seriál From Dusk Till Dawn filmaře Roberta Rodrigueze se rozjíždí naplno. Druhý díl je za námi a zanedlouho dorazí již třetí! Jak si prozatím série vede u fanoušků a kritiků?

Druhý díl série From Dusk Till Dawn

Autor: gogo, Přidáno: 25. 3. 2014, 11:30
Zobrazení: 3335

Druhý díl televizní verze Od soumraku do úsvitu se odehrává již ve více rovinách, než ten první. Linka Setha a Richieho se v přítomnosti prakticky téměř neposune. Po opuštění krámku s alkoholem jen pokračují ve své cestě do Mexika. Do popředí se však v druhém díle dostává minulost. Děj epizody je z velké části zaměřen na události odehrávající se při přepadení banky. V epizodě zjistíme, že Richieho vnímání nadpřirozených bytostí má nějakou souvislost s rituálním nožem, celou epizodu pak provází i jistý symbol. Těchto souvislostí si všimne i ranger Gonzáles a ačkoliv je vedením poslán na dovolenou, vydává se po stopě bratří Gecků sám na vlastní pěst. To se však ani za mák nelíbí jeho manželce. Další linií, která je od druhé epizody nově rozvíjena, je putování rodiny Jacoba Fullera (Robert Patrick). Bývalý pastor se po smrti manželky snaží vyrovnat se svou vírou - nevírou, a proto se s dětmi Katie (Madison Davenport) a Scottem (Brandon Soo Hoo) vydává na výlet Mexika. Již po cestě však začínají zjišťovat, že není vše úplně v pořádku...

450

Druhá epizoda tak tedy spíše rozvíjí minulost a představuje nové postavy, a proto to vypadá, že do Titty Twister to bude ještě nějakou chvilku trvat. I tak ale seriál začíná nabírat celkem slušný spád, Zane Holtz v roli Richieho opět exceluje a i další herci se představují v celkem slušném světle. Seriál se zatím celkem líbí jak divákům (7,2 z 10 na IMDb) tak kritikům (78 % pozitivních recenzí). Uvidíme, co přinese třetí díl, který jako první nerežíruje Robert Rodriguez. O třetí epizodu se postaral televizní scénárista Juan Carlos Coto (Invaze, Nikita, Hrdinové...) a kubánský režisér Eduardo Sánchéz, který natočil mj. třeba Záhadu Blair Witch.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web