QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Upírský klenot Od soumraku do úsvitu patří dnes již mezi kultovní díla a představil nám v polovině 90. let jednu z prvních spoluprací dvojice Rodriguez – Tarantino. Robert Rodriguez nyní začíná chystat pokračování. To však nebude filmové, nýbrž seriálové!

Od soumraku do úsvitu se dočká televizního seriálu!

Autor: gogo, Přidáno: 16. 5. 2013, 19:42
Zobrazení: 4533

Na přelomu 80. a 90. let napsal Quentin Tarantino scénář podle námětu Roberta Kurtzmana o bratrské dvojici lumpů prchající před zákonem, která na cestě do Mexika skončí v jednom baru, který je čirou náhodou samotným peklem na Zemi a jen se hemží upíry a všemožnou další havětí. Tento scénář zfilmoval v polovině 90. let Robert Rodriguez a jeho akční a brutálně nahláškované dílo se stalo doslova legendou. Nejenže položilo základ mnohaleté spolupráci dvojice Tarantino – Rodriguez, ale také doslova zkultovnělo bar Titty Twister.

Do něj jsme se v průběhu dalších let vrátili ještě dvakrát ve videofilmech, které pod produkční taktovkou ústřední dvojice Tarantino – Rodriguez zfilmovali Scott Spiegel a P. J. Pesce. Nyní, téměř dvacet let od prvního filmu, se Robert Rodriguez rozhodl oživit tuto klasiku prostřednictvím televizního seriálu. Na příští rok totiž hodlá spustit kabelovou televizi El Rey a právě seriálová podoba Od soumraku do úsvitu má být jedním z pilotních projektů nové stanice. O tom, jak bude seriál propojený s filmy a o kom by vlastně měl pojednávat se zatím nic moc neví, jisté však je, že pokud do tohoto tématu vloží prsty sám Rodriguez, bude výsledek jistě stát za to!

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web