QTarantino.cz - Quentin Tarantino

A je to tady. Trendem posledních let v oblasti počítačových her je tvoření gamesek podle filmových předloh. Na pulty se tak dostaly takové skvosty jako Indiana Jones, King Kong, The Godfather (Kmotr) a desítky dalších. Nyní si společnosti Volatile Games a EIDOS vzaly na paškál kultovní film Quentina Tarantina, Gauneři (Reservoir Dogs).

Reservoir Dogs (Gauneři) - Games (Hra)

Autor: gogo, Přidáno: 2. 9. 2006, 11:36
Zobrazení: 8642

K nám se sice hra dostane až koncem září, přesto již v jiných zemích koluje a tak se na ni můžeme podívat blíže. Téměř všude se skloňuje to, že pokud jste neviděli film, je to pro vás zbytečná hra (podobně jako Kmotr). Typ hry je klasická akčňárna z pohledu třetí osoby (GTA:SA, Kmotr, Max Payne...). Styl je celkem překvapivý, přesto velice zábavný a účinný. V podstatě spočívá v tom, že se dozvídáte výsledek akce a jak vše proběhlo a pak se vrátíte o pár hodin zpět a hrajete.

Samozřejmostí u filmových her je licence. Zde si EIDOS pojistil postavu (i s obličejem) Michaela Madsena jako Pana Světlého a také kompletní soundtrack. Licence je samozřejmě také na filmovou adaptaci, což znamená že některé momenty kopírují film, jiné film rozšiřují a některé prvky jsou zcela nové. Prostě autoři se mohli vyřádit. Ostatní postavy jsou sice také kopií originálu, ale ne tak přesnou. Ono při zvolené grafice to ani nijak nejde. Grafika je opravdu horší a hra vypadá jako by byla 2 roky stará. Je to prostě na dnešní dobu slabší průměr. V grafice ovšem kouzlo hry nespočívá. To je v prostředí, atmosféře, v hláškách od QT převedených na monitory. Ocitente se v roli všech hrdinů a to jak v přestřelkách, tak v honičkách či dalších úkloech. Styl hry je poměrně jednoduchý: z jednoho místa na druhé se prostřílet skrz pár policajtů... Pokud se dostanete do úzkých můžete využít škály kotoulů a schovek, nebo např. drapnout civilistu pod krkem a chránit se jím. Dalším zajímavým prvkem je Adrenalin meter, při jehož naplnění můžete používat Bullet time (zpomalení nebo zastavení času). Mise, ačkoliv jsou celkem lineární, jsou zajímavé a zábavné, většinou jednoduché, ale hra obsahuje i pár složitějších momentů. Podle autoů různých recenzí se hra hraje vesměs dobře a zábavně, nevýhodou je ovšem její krátkost. Průměrný hráč ji zvládne za cca 6 - 7 hodin.

Hru u nás distribuuje Cenega Czech a počítačová verze se bude prodávat za cca 900 Kč. Verze pro PS2 za cca 1500 Kč. Verze pro XBox musela být stažen z trhů a museli se přelisovat DVD, poněvadž neobsahovali upozornění o věkové vhodnosti. Hra se bude prodávat s označením "Od 18 let". Zda-li u nás bude lokalizovaná verze (dabing nebo titulky) zatím nevím. Na to si musíme počkat do konce září. Hráči hru hodnotí různě. Pro znalce filmu je to hra nadprůměrná, cca 70% a pro neznalce je to průměrná, někdy i podprůměrná hra cca 47%. Nároky na počítač nebudou podle mého úsudku moc velké. Sám už jsem započal prvotní fázi shánění a budu se vám snažit přinést svou recenzi co nejdříve. Na závěr snad několik odkazů:

TRAILER ... Po rozbalení je ve formátu MOV, rozlišení 640x480 a délka je necelá minuta. Velikost je cca 15 MB. Kvalita je průměrná a trailer ukazuje především náslinost hry :D
PŘEDNÍ OBAL HRY... Obal na DVD verzi hry (přední stránka) v poměrně slušné kvalitě.
TRANIER ... Nesmrtelnost, neomezená munice, nabíjení, adrenalin, neomračitelní rukojmí, zabití na jeden zásah, nezničitelné auto...
GALERIE ... Poměrně rozsáhlá galerie promo obrázků a screenů ze hry...
RECENZE ... Recenze na Tiscali Games

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web