QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Hanebný pancharti stále ještě válčí v kinech, ale už teď mají distributoři plné ruce práce s přípravami a výrobou DVD a Blu-ray disků. Jaká bude jejich bonusová výbava? Dočkáme se nového režisérského sestřihu? Jaká bude cena? Odpovědi na otázky naleznete v článku.

Hanebný pancharti míří na DVD!

Autor: gogo, Přidáno: 21. 10. 2009, 13:37
Zobrazení: 5575

Inglourious Basterds ve světových kinech válí! Směle míří zá výdělkem přesahujícím 300 milionů dolarů (už mají více než 285 milionů USD) a protože se blíží Vánoce, nezahálí ani distributoři digitálních médií. V USA vyjdou Pancharti hned ve 3 verzích. První, základní verze bude jednodisková DVD. Jako druhá bude speciální dvoudisková verze na DVD. A královským vydáním bude dvoudisková Blu-ray verze, která nabídne všechny technické obrazové a zvukové vymoženosti dnešní doby. Zároveň bude vydána i internetová verze na stažení. Všechna vydání budou dostupná 15. prosince 2009. Objednat půjdou samozřejmě také k nám, avšak ani jedna verze nebude obsahovat českou podporu. České vydání DVD a Blu-ray bylo původně chystáno na leden 2010, avšak nyní se český distributor vytasil s plány, že by vše chtěl stihnou ještě do Vánoc. Pokud vše klapne, tak jsou české verze plánovány na 7.prosince 2009. Když se film do Vánoc vydat nepodaří, v lednu se jej dočkáme zcela určitě.


S termíny vydání byla také zveřejněna bonusová nabídka pro US verzi. V základní jednodiskové verzi se dočkáme vystřižených a alternativních scén, Národní pýcha - snímek, kolem kterého se točí celý film, z režie Eliho Rotha, domácí (US) a mezinárodní trailery. Všechny tyto bonusy budou samozřejmě obsahovat i obě speciální edice. Ty však ale disponují mnohem větší bonusovou nabídkou, a tak se dočkáme další nadílky v podobě např. rozhovoru u kulatého stolu s Quentinem Tarantinem, Bradem Pittem a filmovým kritikem a historikem Elvisem Mitchellem, dokumentu o natáčení Národní pýchy, vzpomínky na originální snímek Inglorious Bastards z roku 1978, rozhovor s veteránem Rodem Taylorem, dále pak dokumenty nazvané Quentin Tarantino's Camera Angel a Hi Sallys - Gag Reel. Nebude samozřejmě chybět galerie a další...  Součástí by měla také být digitální kopie Basterdů, která by měla umožnit podívat se do zákulisí natáčení.

 

Nabídka české verze DVD ani Blu-ray zatím známá není. Není také známo, jestli se dočkáme pouze jednodiskových verzí Blu-ray a DVD (ty jsou potvrzené), nebo nějaké speciální dvoudiskové.  Ceny v předprodeji jsou stanoveny na přijatelných cca 380 Kč za DVD a 720Kč za Blu-ray. Otázkou také zůstává, jak to bude s nějakou prodlouženou verzí filmu či režisérským sestřihem.  Původním záměrem vydavatelů bylo něco takového nechat od Quentina Tarantina udělat, ale zdali se toho skutečně dočkáme a jestli to bude již v těchto vydáních, či někdy v budoucnu, to zatím oficiálně nevíme.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web