QTarantino.cz - Quentin Tarantino

I když ne tak úplně. Jackie Brownovou natočil v roce 1997 Quentin Tarantino podle románu Elmora Leonarda. Ten také napsal příběh, který se odehrává 15 let před událostmi tarantinova filmu a právě tato novela se dočká filmové adaptace.

Jackie Brownová se dočká pokračování!

Autor: gogo, Přidáno: 19. 2. 2012, 19:40
Zobrazení: 5107

Jackie Brownová je první (a zatím poslední) knižní filmová adaptace Quentina Tarantina. Předlohu s názvem Rum Punch napsal v roce 1992 Elmore Leonard. Kniha je nepřímým pokračováním jednoho z prvních Leonardových děl The Switch z roku 1978. A právě to se nyní chystá na své hollywoodské zfilmování. Obě díla spojují charaktery Ordella Robbieho a Louise Gary (v Jackie Brownové v podání Samuela L. Jacksona a Roberta De Nira). Ústřední dvojice v touze po velkém výkupném unese manželku jednoho pracháče. Ten se ovšem místo výkupného rozhodne manželku nechat zlikvidovat a to znamená pro Ordella a Louise nemalé potíže...

Hlavní hrdiny by si měli zahrát Mos Def a John Hawkes. Hovoří se i o dalších známých osobnostech jako Jennifer Aniston a Dennis Quaid. Natáčení by měl mít na starost prakticky neznámý Daniel Schechter, který je i autorem scénáře. První klapky jsou naplánovány na květen a premiéry by se Switch mohl dočkat příští rok.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web