QTarantino.cz - Quentin Tarantino

V roce 1997 uvedl Quentin Tarantino do kin svůj dosud jediný film, který nebyl natočen podle jeho originálního scénáře. Z Jackie Brownové natočené podle předlohy Rum Punch od Elmora Leonarda se stala klasika. V současné době se chystá pokračování, odehrávající se před událostmi Jackie Brownové.

Prequel k Jackie Brownové je natočen!

Autor: gogo, Přidáno: 18. 5. 2013, 10:15
Zobrazení: 4354

Na začátku své kariéry napsal Elmore Leonard novelu The Switch (1978), na kterou v roce 1992 navázal již zmiňovaným dílem Rum Punch. Ten se své filmové adaptce, v podaní Quentina Tarantina, již dočkal. V současné době se pilně pracuje na filmové verzi The Switch. Ta se odehrává zhruba 15 let před událostmi Jackie Brownové. V chystánem filmu se tak budeme zaobírat tím, jak se Ordell Robbie a Louis Gara seznámili a ve vězení, kde pobývali za krádeže aut, vypracovali plán na zbohatnutí.

Opět se tak setkáme s několika známými postavami, jako jsou Ordell, kterého si zahraje Mos Def (Loupež po italsku, Ples příšer, Stopařův průvodce po Galaxii), Louis v podání Willa Fortea (Sousedská hlídka, Super Mac, Zataženo, občas trakaře) či Melanie (kterou v původní Jackie Brownové hrála Bridget Fonda) v podání Isly Fisherové (Velký Gatsby, Horton, Rango). Velkými hvězdami filmu jsou pak Jennifer Aniston (Přátelé, Šéfové na zabití, Božský Bruce), která si zahrála postavu Mickey Dawsonové, a držitel Oscara Tim Robbins (Tajemná řeka, Mrtvý muž přichází, Válka světů) jako Frank Dawson.

Předlohu Elmora Leonarda přetavil ve scénář, u nás prakticky neznámý, Daniel Schechter, který je zároveň i režisérem filmu. Snímek se natáčel v americkém Connecticutu a v současné době se nachází ve fázi post-produkce. Do kin by měl tento film, který zatím postrádá oficiální název, dorazit nejspíš v průběhu příštího roku.

Melanie Ralston (Bridget Fonda), Louis Gara (Robert De Niro), Ordell Robbie (Samuel L. Jackson)

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web