QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Podzimní natáčení nového filmu Quentina Tarantina se kvapem blíží. Začínají se objevovat první jména, první hvězdy. Dnes padlo jméno herce, který se představí v titulní roli. Není jím nikdo jiný než oscarová hollywoodská star Jamie Foxx!

Jamie Foxx v titulní roli Django Unchained!

Autor: gogo, Přidáno: 23. 6. 2011, 15:06
Zobrazení: 6798

Quentin Tarantino si do role bývalého otroka vybral vskutku hvězdného herce. Oficiálně vše ještě stvrzeno není, avšak podepsání smlouvy by podle zahraničních zdrojů měla být už pouze formalita. Jamie Foxx začínal v televizi na počátku 90. let jako komik a v malých televizních rolích. Velkou šanci mu dal v roce 1999 Oliver Stone (Takoví normální zabijáci) ve snímku Vítězové a poražení, kterou naplno využil. Svůj talent pak potvrdil v roce 2001 snímkem Ali. Raketový vzestup pokračoval. Za hlavní roli v životopisném filmu Ray si vysloužil mj. Oscara a Zlatý glóbus. Ve stejném roce se objevil i v thrilleru Collateral, za který si na dvě nejvýznamnější ceny vysloužil nominaci.

Jamie Foxx se dostal na vrchol, na kterém se drží dodnes. Objevil se ve vynikajících snímcích jako Mariňák, Miami Vice, Království nebo Ctihodný občan. Doufejme, že podpisu smlouvy nic nezabrání a Jamie nám předvede svůj herecký um i v novém filmu Quentina Tarantina - Django Unchained, který se objeví na Vánoce 2012.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web