QTarantino.cz - Quentin Tarantino

O hercích, kteří se představí v novém filmu Quentina Tarantina, toho bylo napsáno už dost. Neméně důležitou částí celého filmařského ansáblu jsou však i lidé, kteří se na plátně objeví pouze v titulcích. Kdo nový snímek natočí? A kdo převezme střihačské žezlo po zesnulé Sally Menkeové?

Kdo natočí a sestříhá Django Unchained?

Autor: gogo, Přidáno: 17. 11. 2011, 20:34
Zobrazení: 6536

Obsazování jednotlivých rolí pro Django Unchained finišuje. Herecké role jsou vesměs rozdány, nyní se řeší, kdo se postaví za kameru. Po předchozích zkušenostech nebylo nutné nic měnit, a tak hlavním kameramanem bude opět Robert Richardson. Držitel dvou Oscarů a dalších čtyř nominací patří mezi nejlepší muže své profese a s Tarantinem bude přímo spolupracovat již potřetí.

Další otázka, která vznikla prakticky už před více než rokem, zněla: Kdo nahradí zesnulou Sally Menkeovou, která až dosud sestříhala všechny filmy Quentina Tarantina? I na ni už známe odpověď. "Nůžky" po Sally převezme Fred Raskin, který už s Tarantinem spolupracoval. U filmů Kill Bill byl asistentem právě Sally Menkeové. Raskin rozhodně není žádný zelenáč bez zkušeností. Na kontě má např. poslední tři díly série Rychle a zběsile, z nichž především poslední dva patří mezi to nejlepší, co se na plátnech v rámci akčního žánru v posledních letech objevilo! Doufejme tedy, že i s Django Unchained se popere s grácií a Menkeovou dokáže zastoupit.

Dalším důležitým článkem týmu jsou kostyméři. Jejich vedoucím bude zkušený, na dva Oscary nominovaný, Sharen Davis. O mix zvuku se postará další držitel Oscara, Mark Ulano, který s Tarantinem spolupracuje už více než 15 let. Mezi producenty pak samozřejmě nechybí bratři Weinsteinové.

Závěrem jen dodám, že seznam zainteresovaných lidí je samozřejmě mnohem větší a kompletní je k dohledání třeba na IMDb. Přípravy vrcholí, samotné natáčení by mělo začít v lednu.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web