QTarantino.cz - Quentin Tarantino

A už je to oficiální! Nespoutaný Django se o uplynulém víkendu stal nejvýdělečnějším filmem Quentina Tarantina! Boduje u kritiků, u porot a hlavně u samotných diváků!

Nespoutaný Django trhá rekordy!

Autor: gogo, Přidáno: 13. 2. 2013, 21:26
Zobrazení: 6139

Nový film Quentina Tarantina to může dotáhnout hodně daleko. Aktuálně už dokonce tak, že se stal nejvíc vydělávajícím filmem, který kdy Tarantino napsal či natočil. I po sedmi týdnech promítání neopustil film americký žebříček TOP10 návštěvnosti kin a v USA má tak na kontě již 155 milionů dolarů! Obdobná je i situace ve světě. Celkový dosavadní výdělek činí 342 milionů dolarů, čímž s přehledem překonal Hanebné pancharty (321,5 milionu dolarů). Ve své kategorii (rating R) se aktuálně jedná o 23. nejúspěšnější film v historii, přičemž do první dvacítky mu chybí jen opravdu málo.

S přehledem si Django drží také první místo v žebříčku i v tuzemských kinech, které okupuje již čtvrtý týden. Celkem jej tak v ČR vidělo už 135 500 diváků a ti na pokladnách nechali 19,2 milionu Kč. Film se tak jak z našich, tak světových kin jen tak nevypaří, ba naopak. Premiéra jej čeká ještě např. v Japonsku, Indii, Bosně a Hercegovině či na Taiwanu.

Obdobně jako v kinech si vede snímek velmi dobře i u porotců nejrůznějších akademií. O víkendu vyhrál Nespoutaný Django dvě hlavní ceny BAFTA! A to nejdůležitější, a sice předávání Oscarů, se již kvapem blíží! Takže 24. 2. 2013 budeme všichni držet palce!

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web