QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Za týden tomu bude již přesně 20 let od uplynutí premiéry kultovního filmu Quentina Tarantina Pulp Fiction. U příležitosti tohoto výročí se v rámci Projektu 100 uskuteční promítání této klasiky v celé řadě kin napříč celou republikou. Máme tedy jedinečnou možnost si Pulp Fiction vychutnat na velkém plátně!

Pulp Fiction míří znovu do tuzemských kin!

Autor: gogo, Přidáno: 4. 5. 2014, 09:58
Zobrazení: 4037

Přesně 12. května 1994 se uskutečnila premiéra nejznámějšího filmu Quentina Tarantina, gangsterky Pulp Fiction. Promítání bylo v rámci filmového festivalu v Cannes, kde se snímek dostal do povědomí široké veřejnosti a Quentin Tarantino si za film odnesl největší ocenění - Zlatou Palmu. Nyní, po 20 letech, máme opět příležitost shlédnout Pulp Fiction v té nejvyšší kvalitě obrazu i zvuku na velkých plátnech kin. Vše je díky známému Projektu 100, který každoročně nabízí divákům možnost zajít do kin na ty největší klasiky. Od roku 1995, kdy Projekt 100 funguje, tak byla možnost navštívit 175 kultovních snímků, které využilo již více než 770 000 diváků!

V letošním roce nabízí Projekt 100 film Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírná odysea, dále pak Ostře sledované vlaky Jiřího Menzela, Koyaanisqatsi od Godfreye Reggia a především pak Pulp Fiction režiséra a scénáristy Quentina Tarantina. Film, který dostal v rámci promítání podtitul nejkultovnější kultovka devadesátých let, vstoupí do kin již 7. května 2014. Snímek uvedou kina napříč celou republikou, takže každý z nás bude mít možnost si na něj ve svém blízkém velkém městě zajít. Pro lepší přehled můžete zabrouzdat např. do programu kin na ČSFD. Na závěr jen dodám, že film by měl být promítán v anglickém znění s českými titulky ze zdrojových formátů DCP (digitální kopie), Blu-ray a DVD.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web