QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Po dlouhé době se zaměříme na Quentina Tarantina trochu jinak, než jen skrze aktuality z chystaného snímku. Podíváme se do knižních regálů a představíme si další dvě knihy, které týkají Tarantina a jeho díla.

Nové knihy o Tarantinovi na trhu!

Autor: gogo, Přidáno: 8. 10. 2011, 18:18
Zobrazení: 5427

O knihách na českém trhu Vás tu a tam informuji. V sekci dowlnload si můžete stáhnout perfketní biografii Palba od boku od Wensleye Clarksona. Na jaře jsem Vám podrobně představil dílo Quentin Tarantino a filosofie (Aktuálně lze sehnat již pod 200 Kč. V Levných knihách dokonce za 69 Kč!). Před téměř 2 lety jsem rozebíral Quentina Tarantina od Jima Smithe. O knižně vydaných scénářích k Pulp Fiction a Hanebným panchartům ví už také každý. Dnes se podíváme na jednu starší a jednu novinkovou publikaci.

Už v roce 2007 vyšla u nakladatelství Casablanca kniha se strohým názvem Pulp Fiction. Tuto útlou (112 stran) publikaci napsal americký filmový teoretik Dana Polan a do češtiny poté přeložila Denisa Šmejkalová. Kniha se dá sehnat za velmi slušné ceny začínající někde na 70 korunách.
Anotace:
Velmi oživující pohled na stylovou a technickou stránku tohoto moderního kultovního snímku, který si pohrává s žánry, překračuje je a mísí s četnými citacemi na známé filmy minulosti. Autor zkoumá, proč se tento film stal takovou všeobecně oblíbenou ikonou, jakou strategii Tarantino při psaní, natáčení a produkci filmu použil.

   

Horkou novinkou je pak publikace Tajné životy slavných filmařů od Roberta Schnakeberga. Ta navazuje na úspěšnou knihu z loňského roku Tajné životy slavných spisovatelů. Dílo vychazí u Knižního klubu v překladu Hany Navrátilové. Na téměř třech stovkách stran se seznámíme s více než čtyřicítkou režisérů trochu jinak, než jak jsme byli doposud zvyklí, a sice tak, že nahlédneme na kuriozní a skandální stránky jejich životů. Pořizovací náklady začínají na 255 Kč.
Anotace: Skandální a necenzurované medailony více než čtyřicítky slavných filmových režisérů od D. W. Griffitha přes Akiru Kurosawu po Quentina Tarantina vtipně a s nadhledem zachycují všechny jejich osobní zvláštnosti a slabosti, nemluvě o problémech, skandálech a kuriozitách obklopujících jejich život a dílo – a čtenář se přitom zábavným způsobem dozví ledacos užitečného.

Na recenzi knihy Pulp Fiction od Dany Polana se můžete v dohledné době těšit!
 

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web