QTarantino.cz - Quentin Tarantino

V Hollywoodu je velmi málo tvůrců, kteří jsou tak aktivní jako Robert Rodriguez. Takřka každý rok nám představí nový celovečerní film, natáčí seriály, stará se o vlastní televizní stanici El Rey atd. Ani v letošním roce se Rodriguez neflákal, a i když nám vyjímečně nepředstavil žádný celovečerní film, tak i přesto je nač se koukat.

Jaký byl uplynulý rok Roberta Rodrigueze?

Autor: gogo, Přidáno: 5. 11. 2015, 20:04
Zobrazení: 4977

Filmy

Poslední film, který Robert Rodriguez uvedl do kin, bylo v září loňského roku pokračování kultovního Sin City. Druhý díl s podtitulem Ženská, pro kterou bych vraždil nebyl přijat tak pozitivně jako první film. Na celkovém výsledku se podepsala celá řada odkladů a přesunů natáčení, nevhodné povídky atd. Film nakonec v kinech vydělal pouhých 40 milionů dolarů (pro srovnání - jednička vydělala 160 milionů USD). V březnu se pak film objevil na domácích nosičích DVD a Blu-ray (článek čekejte v nejbližších dnech), avšak i jejich prodeje byly spíše zklamáním.

Co se dalších projektů týče, tak těch se kolem postavy Roberta Rodrigueze motá tolik, že by to vydalo na několik let dopředu. Pravdou ovšem je, že fyzicky se zatím momentálně patrně žádný nerealizuje.

Prostor by časem měl určitě dostat třetí díl Machete s podtitulem Kills in Space. Jednička byla velká pecka, dvojka už tolik "koule nervala", ale stála za to. A tak kromě fiktivního traileru na třetí díl a občasných postů od Dannyho Treja, že se filmu skutečně dočkáme, zatím vlastně ve skutečnosti nic nevíme...

Na přelomu loňského a letošního roku se Rodriguezovo jméno skloňovalo často v souvislosti s animovanou fantasy Oheň a led, kterou měl natočit pro studio Sony. Obdobně se s režisérovou postavou koketovalo u adaptace slavného komiksu Jonny Quest, avšak ani zde se nijak ledy nehýbou.

Naposledy se Rodriguezovo jméno v kolonce režisér objevilo u velmi očekávaného projektu Alita: Battle Angel. Legendární japonská manga pojednávající o soubojí kyborské holky s kriminálním podsvětím je už mnoho let v hledáčku samotného Jamese Camerona. Ten k filmu napsal scénář, produkuje jej a dlouhá léta jej chtěl i sám natočit. Avšak poslední roky tráví Cameron potápěním do mořských hlubin a přípravou pokračování Avatara, a tak to vypadá že na režisérskou stoličku by měl usednout právě Rodriguez.

Všem projektům samozřejmě držíme palce, avšak vlhkým snem každého filmového fandy bude určitě realizace posledního zmiňovaného projektu. Uvidíme v nejbližších měsících, s čím se skutečně Robert Rodriguez vytasí!

Seriály

O tom, že je Robert Rodriguez momentálně vytížen prací pro televizní stanici El Rey bylo napsáno už mnoho. Pilotním seriálem stanice je už mnohokrát omílaný seriálový remake kultovky Od soumraku do úsvitu. Letos byla uvedena druhá série, která vyvrcholila před několika dny. Shrnutí druhé řady čekejte v nejbližších dnech. Popularitu seriálu jistí sám Robert Rodriguez, který se i ve druhé sezoně aktivně zapojil do natáčení a zrežíroval úvodní a závěrečný díl desetidílné sezony. Úspěch seriálu podtrhlo i oznámení třetí série, které se patrně dočkáme opět v příštím roce.

Druhé série se dočká další seriál z Rodriguezovy dílny Matador. Televizní série o fotbalovém tajném agentovi se představila v loňském roce ve 13 dílech, z nichž Rodriguez zrežíroval dvě. Druhá řada, která by měla mít opět 13 dílů, má podle všeho být uvedena ještě letos.

Oblíbeným televizním projektem je i seriál Režisérská židlička, ve které Robert Rodriguez hostí slavné režiséry a necelou hodinku s nimi probírá režisérské řemeslo. V letošním roce si do svého pořadu pozval už mj. Michaela Manna, George Millera či Roberta Zemeckise. Nejnovějším hostem pak bude 15. listopadu Sylvester Stallone.

Další projekty

Populárním sportem v Americe jest wrestling. I o něm připravuje pro svou televizi Robert Rodriguez pořad. Jmenuje se Lucha Underground a Rodriguez zde působí jako producent.

Robert Rodriguez často natáčí filmové reklamy, a tak po projektech The Black Mamba a Two Scoops letos přišel s další nářezovou jednohubkou Sock \\\'Em Dead. Své hudební zkušenosti zajisté pak uplatnil při natáčení videoklipu Confident pro známou zpěvačku Demi Lovato. Oběma projekty se budu brzy velmi podrobně zabývat.

P.S. Ve stručnosti jsme si proběhli uplynulý rok v podání Roberta Rodrigueze. V příštím článku se podrobně podíváme právě na poslední dva zmiňované krátké filmy, a sice videoklip Confident od Demi Lovato a filmovou reklamu Sock 'Em Dead.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web