QTarantino.cz - Quentin Tarantino

O uplynulém víkendu dorazil v několika zemích světa do kin dlouho očekáný film Roberta Rodrigueze z produkce Quentina Tarantina - Machete. Start to byl poměrně úspěšný. Eli Roth má však také se svými díly větší důvod k radost...

Machete vstoupila do kin úspěšně, Eli Roth jásá!

Autor: gogo, Přidáno: 8. 9. 2010, 20:46
Zobrazení: 5297

Rodriguez nás v posledních týdnech zásoboval stále více a více krvavějšími trailery. Na poslední chvíli tak navnadil fanoušky před nastávajícím prodlouženým víkendem v USA. V Americe obsadil Machete druhou víkendovou pozici a za první 4 dny utržil více než 14 milionů dolarů, což je při rozpočtu 20 milionů USD velmi solidní. Snímek tak s přehledem vydělá už v USA a cokoliv ze světa půjde navrch. Machete měl premiéru i v několika dalších zemích světa, ze kterých zatím přesná čísla nedorazila. Čestí a slovenští fanoušci si bohužel na filmu musí počkat. Z prvních novinářských recenzí vyplývá, že filmu musíte přijít na chuť. Některá média nešetří chválou, jiná nové Rodriguezovo dílo schazují, podobně jako před třemi lety Grindhouse. Své fanoušky si Macheta nalézá a ti hodnotí vesměs velmi pozitivně... Vzhledem k výrazně nižšímu rozpočtu, nežli u Grindhousu, je už nyní jasné, že Machete bude výrazně úspěšnější!

Tím, kdo slaví již nyní, není nikdo jiný než "Tarantinovo děcko" Eli Roth. Před třemi týdny dorazila do amerických kin Piranha 3D, ve které si zahrál jednu z menších rolí, např, po boku Vinga Rhamese (Pulp Fiction). Ta sice po třech týdnech vypadla z americké TOP10, avšak na kontě má již 23 milionů USD (stála 24) jen z amerických kin. Nová Piranha se navíc líbí i kritikům a prakticky od jejího vpuštění do kin se hovoří o případném pokračování. Piranha 3D byla navíc nově potvrzena i pro česká kina, kam dorazí 7. října 2010.

Ještě větší úsměv na Rothově tváři však vyvolává snímek z jeho produkce - dokumentární horor Daniela Stamma - The Last Exorcism. Snímek za pouhých 1,8 milionu dolarů má po 11 dnech na kontě těžko uvěřitelných 33,5 milionů dolarů jen z amerických kin! Podobný úspěch zaznamenal před pěti lety i s Hostelem. Ačkoliv The Last Exorcism neoplývá přemírou kvalit, těžce vydělává. Eli Roth je zkrátka dítě štěstěny!

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web