QTarantino.cz - Quentin Tarantino

V souvislosti se jménem Roberta Rodrigueze se v posledních dnech začalo hovořit o filmové adaptaci slavné animované fantasy Oheň a led. Scénář se prý již chystá a natáčení by mohlo začít už v létě!

Robert Rodriguez chystá novou fantasy!

Autor: gogo, Přidáno: 26. 12. 2014, 11:43
Zobrazení: 3023

Přiznejme si, že Robert Rodriguez zůstal se svými posledními projekty poněkud za očekáváním. Druhé Sin City bylo tolikrát odloženo, že po deseti letech od prvního dílu už moc lidí nezajímalo a celosvtové tržby z kin ve výši necelých 40 milionů dolarů nezachránil ani trh s domácími nosiči. Obdobně neslavně dopadla i druhá Machete a také čtvrté pokračování Spy Kids nedosáhlo úrovně ani tržeb předchozích dílů. První Machete a Planeta Teror byly sice výborné a nápadité filmy, avšak na skutečný hit, který se zavděčí nejen fanouškům, ale také kritikům a kinařům, čeká Rodriguez už takřka deset let, tedy od prvního Sin City.

To by se mohlo změnit již v příštím roce. Stuido Sony totiž plánuje filmovou adaptaci kultovního animovaného fantasy Oheň a led. Ten v roce 1983 natočil Ralph Bakshi, autor Rušné ulice či animovaného Pána Prstenů. Oficiální synopse vypadá následovně: "Mocný vládce Nekron putuje na svém ledovci světem a ničí vše, co mu přijde do cesty. Svému osudu neunikne ani malá vesnička, ale jeden z jejích obyvatel přežije. Mladík Larn přísahá pánovi ledu pomstu a vydá se po jeho stopách. Ty vedou do ohnivé pevnosti dobrotivého krále Jarola. Jeho půvabná dcera, princezna Teegra je zajata a obtěžována Nekronovými poskoky, kteří mají blíž k opicím, než k klidem. Larn už se ale blíží a hodlá učinit přítrž všem nepravostem. V jeho srdci plane oheň, před kterým taje i ten největší led."

Na scénáři se podle všeho již pracuje, hotový by měl být v řádu měsíců, a samotné natáčení by prý mohlo začít už v létě 2015. Rodriguez se kolem fantasy motal už několikrát, např. se jeho jméno skloňovalo s adaptací nového Conana. Doufeme, že to tentokrát již výjde a Robert Rodriguez zase po dlouhé době natočí film, kterým potěší nejen své hardcore fanoušky, ale také široké publikum.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web