QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Období předávání všemožných filmových cen právě vrcholí. Před několika hodinami byly slavnostně vyhlášeny nominace na slavné Oscary a také na asi nejprestižnější Evropské filmové ceny BAFTA. Nespoutaný Django Quentina Tarantina si od obou akademií odnesl shodně 5 nominací. V jakých kategoriích a kdo jsou jeho soupeři?

Nespoutaný Django nominován na 5 Oscarů!

Autor: gogo, Přidáno: 11. 1. 2013, 12:15
Zobrazení: 6042

Po 5 nominacích na Zlaté Glóby si nový film Quentina Tarantina odnesl také shodně 5 nominací od oscarové Akademie a od Britské akademie filmové a televizní tvorby BAFTA. Očekávané nominace na nejlepšího herce ve vedlejší roli pro Christopha Waltze či za scénář se staly realitou u obou akademií. Co však nejednoho fanouška zaskočilo, je absence Quentina Tarantina mezi výčtem nejlepších režisérů u Oscarů. No, nedá se nic dělat a budeme muset držet palce v jiných cenách a nominacích. A příležitostí bude skutečně mnoho! Už 13. ledna budou slavnostně vyhlášeny vítězové Zlatých Glóbů. Ceremoniál BAFTA se pak odehraje 10. února v Londýně. Vše pak vyvrcholí 24. února předáním Oscarů.

Nominace na Zlaté Glóby jsem publikoval už v předchozím článku a nyní si představíme ty oscarové a z BAFTA.

Nominace na 85. Oscary:

Nejlepší film - Django Unchained
Konkurence: Argo, Bídníci, Divoká stvoření jižních krajin, Láska, Lincoln, Pí a jeho život, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty

Nejlepší herec ve vedlejší roli - Christoph Waltz
Konkurence: Alan Arkin (Argo), Philip Seymour Hoffman (Mistr), Tommy Lee Jones (Lincoln), Robert De Niro (Silver Linings Playbook)

Nejlepší originální scénář - Quentin Tarantino
Konkurence: Michael Haneke (Láska), John Gatins (Let), Wes Anderson & Roman Coppola (Až výjde měsíc), Mark Boal (Zero Dark Thirty)

Nejlepší kamera
- Robert Richardson
Konkurence: Seamus McGarvey (Anna Karenina), Claudio Miranda (Pí a jeho život), Janusz Kaminski (Lincoln), Roger Deakins (Skyfall)

Nejlepší střih zvuku
- Wylie Stateman
Konkurence: Erik Aadahl, Ethan Van der Ryn (Argo); Eugene Gearty, Philip Stockton (Pí a jeho život); Per Hallberg, Karen M. Baker (Skyfall); Paul N.J. Ottosson (Zero Dark Thirty)

Nominace na BAFTA 2013:

Nejlepší režie - Quentin Tarantino
Konkurence: Ben Affleck (Argo), Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty), Michael Haneke (Láska), Ang Lee (Pí a jeho život)

Nejlepší originální scénář
-  Quentin Tarantino
Konkurence: Michael Haneke (Láska), Paul Thomas Anderson (Mistr), Wes Anderson & Roman Coppola (Až výjde měsíc), Mark Boal (Zero Dark Thirty)

Nejlepší herec ve vedlejší roli - Christoph Waltz
Konkurence: Alan Arkin (Argo), Javier Bardem (Skyfall), Philip Seymour Hoffman (Mistr), Tommy Lee Jones (Lincoln)

Nejlepší střih - Fred Raskin
Konkurence: Billy Goldenberg (Argo), Tim Squyres (Pí a jeho život), Stuart Baird (Skyfall), Dylan Tichenor & Billy Goldenberg (Zero Dark Thirty)

Nejlepší zvuk
- Nespoutaný Django
Konkurence: Hobit: Neočekávaná cesta, Bídníci, Pí a jeho život, Skyfall

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web