QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Nový film Quentina Tarantina boduje! Nespoutaný Django si odnesl 5 nominací ve 4 kategoriích Zlatých Glóbů, čímž o jednu dokonce pokořil Hanebné pancharty! Filmu se zkrátka daří, je vidět vynikající kvalita a naše očekávání tak mohou být oprávněně vysoká. Je se nač těšit...

Nespoutaný Django nominován na 5 Zlatých Glóbů!

Autor: gogo, Přidáno: 13. 12. 2012, 18:48
Zobrazení: 5689

Nespoutaný Django byl nominová na celkem 5 Zlatých Glóbů (více nominací má letos jen Lincoln od Stevena Spielberga) a tímto počtem se tak řadí na druhé místo mezi Tarantinovými filmy. Více nominací si v roce 1995 odnesl jen Pulp Fiction (celkem 6, z nichž proměnil jednu, a sice za scénář). Nadcházející dny buduou tedy velmi hektické. 25. prosince se film představí v USA a Kanadě, 10. ledna budou zveřejněny nominace na Oscary (doufejme, že i zde Tarantino zaboduje), 13. ledna pak budou na slavnostním večeru předány Zlaté Glóby. V půlce ledna se pak film představí i v dalších kinech po celém světě a vše vyvrcholí 24. února 2013 slavnostním vyhlášením Oscarů. Držme tedy palce!

Nominace na Zlaté Glóby však nejsou ojedinělým úspěchem. O vítězství na Hollywoodském filmovém festivalu i o publikování žebříčku 10 nejlepších filmů tohoto roku jsem již informoval. V zahraničí se již objevují první recenze. Z prozatím 20 zveřejněných je jich 100% pozitivních a průměrná známka činí 8,2 z 10! Na závěr jen dodám, že film bude mít skutečně 165 minut.

A nyní zde už máme kompletní výčet nominací Nespoutaného Djanga na Zlatých Glóbech:

Nejlepší drama - Nespoutaný Django

Konkurence: Argo, Pí a jeho život, Lincoln, Zero Dark Thirty

 

Nejlepší režie - Quentin Tarantino

Konkurence: Ben Affleck (Argo), Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty), Ang Lee (Pí a jeho život), Steven Spielberg (Lincoln)

 

Nelepší herec ve vedlejší roli - Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio

Konkurence: Alan Arkin (Argo), Philip Seymour Hoffman (Mistr), Tommy Lee Jones (Lincoln)

 

Nejlepší scénář - Quentin Tarantino

Konkurence: Chris Terrio (Argo), Tony Kushner (Lincoln), David O. Russel (Silver Linings Playbook), Mark Boal (Zero Dark Thirty)

 

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web