QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Ohlášení výsledků patrně druhých nejsledovanějších filmových cen, Zlatých Glóbů, máme za sebou. Pro nový film Quentina Tarantina Nespoutaný Django dopadl ceremoniál velmi dobře a z celkem 5 nominací si odnesl hned dvě hlavní ceny!

Nespoutaný Django získal 2 Zlaté Glóby!

Autor: gogo, Přidáno: 14. 1. 2013, 10:29
Zobrazení: 5667

Jen pro připomenutí, Nespoutaný Django byl nominován v kategoriích pro nejlepší film, nejlepší scénář a režii (oboje Quentin Tarantino) a hned dvakrát za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli (Christoph Waltz a Leonardo DiCaprio). Proměnit se podařilo dvě, a to za nejlepší scénář a Christoph Waltz za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. Quentin Tarantino tak získal svůj druhý Zlatý Glóbus za scénář z celkem tří nominací (v roce 1995 bral ve stejné kategorii za scénář k filmu Pulp Fiction). Stejný počet nominací má i v kategorii nejlepší režie, tam si ale musí na vítězství bohužel ještě počkat. To Christoph Waltz byl na Zlatý Glóbus nominován podruhé a podruhé nominaci přetavil ve vítězství!

Tarantino tak, co do počtu glóbů, natočil svůj zatím nejúspěšnější snímek. To potvrzují i tržby v kinech, když se po pouhých 20 dnech stal Nespoutaný Django nejvýdělečnějším snímkem Quentina Tarantina v USA. Jen z amerických kin aktuálně přepočítává 125,4 miliony dolarů a tímto tempem to může dotáhnout i přes 150!  V ostatních světových zemích má premiéru za 3 dny, takže po víkendu budeme vědět i více o postavení Djanga v ostatních zemích.

Na závěr jen připomínám nominace na Oscary a ceny BAFTA, jejichž vyhlašování se uskuteční v únoru. Pod textem jsou pak oba hlavní aktéři včerejšího večera se svými cenami.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web