QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Po dlouhých letech se vracíme zpět na hranice Mexika do baru Titty Twister. Jaký je úvodní díl nového seriálu Roberta Rodrigueze?

Seriál Od soumraku do úsvitu odvysílal pilotní díl!

Autor: gogo, Přidáno: 15. 3. 2014, 12:50
Zobrazení: 3816

Asi není třeba představovat děj filmu Od soumraku do úsvitu. Jak se však podařilo převést legendární předlohu do televizní seriálové podoby? Už pilotní díl v režii Roberta Rodrigueze naznačil, jakým směrem se bude seriál odvíjet. Děj prvního dílu mapuje situaci krátce po loupeži, po které Seth a Richie prchají se 30 miliony dolarů do Mexika. Jejich první zastávkou je osamělý krámek, kde se ústřední dvojice setká s texaskými rangery a také díky Richiemu už nepřímo i s upírským zlem. Děj celého dílu se odehrává prakticky pouze ve dvou místnostech a i když dojde na nějakou tu střelbu, jedná se převážně o dialogový úvod. Ten je prokládán flashbacky, ve kterých se budeme postupně vracet k loupeži a vraždám, které mají Geckové za sebou.

Ústřední dvojice je poměrně sympatická a hlavně Richie v podání Zana Holtze je dost věrný předloze Quentina Tarantina. Roli rangera Earla McGrawa, kterou mnoho let v různých filmech Roberta Rodrigueze či Quentina Tarantina hrával Michael Parks, převzal Don Johnson a i ten se popral se slavnou předlohou celkem důstojně. V úvodním díle se objeví i několik dalších postav, se kterými se budeme setkávat i nadále (ranger Freddie Gonzáles či Satánico Pandemonium), avšak prostor si pro sebe kradli povětšinou jiní. Nutno podotknout, že co se hereckých výkonů týče, nikdo výrazněji nevyčnívá ani nepropadá.

V úvodním díle mi trošku chyběla nějaká ta hláška či možná více akce. Jinak mi koncept seriálu s flashbacky přijde zajímavý, role slušně obsazené a uvidíme, jak se bude série odvíjet dál po příchodu rodiny Fullerových a hlavně po přesunu do Titty Twister. Zvláště se pak těším a doufám v rozvíjení linky odehrávající před samotným filmem.

První díl mě celkem zaujal a ohodnotil bych ho nějakými 70%. Druhého dílu se dočkáme již 18. března. Epizodu s názvem Blood Runs Thick napsal Diego Gutierez, člověk který se podílel např. na seriálech Buffy, přemožitelka upírů, Angel či Dawsonův svět. Režíruje opět Robert Rodriguez. Závěrem jen dodám, že titulky k první epizodě můžete stahovat např. ZDE.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web