QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Po mnoha dlouhých letech se konečně dočkal i český divák! V listopadu letošního roku se na pulty obchodů dostalo dlouho očekáváné Blu-ray vydání prvního filmu Quentina Tarantina Gauneři (Reservoir Dogs). Co nám tato edice nabízí?

Gauneři se dočkali své Blu-ray edice!

Autor: gogo, Přidáno: 22. 12. 2014, 09:50
Zobrazení: 3154

Ačkoliv Quentin Tarantino natočil Gaunery už v roce 1992, tak český divák musel dlouho čekat na oficiální vydání filmu na nějakém dostupném médiu. V roce 2008 vyšlo DVD, které sice nabízelo tehdejší standard, avšak posrádalo výraznější bonusovou nabídku. V listopadu 2014 přišlo konečně na řadu i aktuálně nejpopulárnější médium, a sice Blu-ray.

Balení je stylové červeno-žluté a odmítá tak typické modré krabičky Blu-ray disků. Přebal je samozřejmě kompletně lokalizovaný do češtiny. V krabičce se nachází jeden disk, na kterém nalezneme jak film, tak bonusy. Samotný film má obrazovou kvalitu na vysoké úrovni, avšak samozřejmě 22 let je na něm lehce znát. Zvuk je pak naprosto luxusní. Nabízí originální anglickou stopu 6.1 DTS-HD High-Res i dabing ve formátu 5.1 DTS-HD Master. Jen podotýkám, že na disku se nachází nový "novácký" dabing z roku 2011. Samozřejmostí jsou i české titulky, anglické bohužel chybí.

Bonusová nadílka je celkem slušná. Nabízí dva nové tituly - tradiční Film o filmu o délce takřka 16 minut a poté sedmiminutový bonus s názvem Profily gaunerů. Oba bonusy jsou ve fullHD. Zbylé bonusy tvoří pětice vystřižených scén s délkou o jedné do pěti minut. Vystřižené scény jsou v obrazovém formátu SD 576i. Všechny bonusy jsou v angličtině a disponují českými titulky! Kompletní stopáž přidané nabídky je slušných 35 minut.

Na Gaunery čekal domácí Blu-ray trh zatraceně dlouho. Po mnoha letech se však vydání konečně dostavilo a rozhodně nedělá ostudu. Ve stylovém obalu je disk s filmem, který nabízí výborný obraz a ještě lepší zvuk a také solidní porci česky otitulkovaných bonusů. Ceny v tuzemskýho e-shopech pak začínají na cca 350 Kč.

 

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web