QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Asociace zahraničních novinářů zveřejnila nominace na jednu z nejvýznamnějších filmových cen vůbec - Zlaté Glóby. V předvoji Oscarů získali Hanebný pancharti hned 4 nominace!

Hanebný pancharti nominováni na 4 Zlaté Glóby!

Autor: gogo, Přidáno: 16. 12. 2009, 13:17
Zobrazení: 5522

Filmy Quentina Tarantina už získaly několik nominací na Zlatý Glóbus, avšak proměnit nominaci v ocenění se povedlou pouze jednou - u Pulp Fiction za scénář. Nyní jsou známy nominace na 67. ročník a Hanebný pancharti získali 4 nominace (více jich měl pouze Pulp Fiction).


INGLOURIOUS BASTERDS BYL NOMINOVÁN V TĚCHTO KATEGORIÍCH:

  • Nejlepší film - drama

(konkurence: Avatar, Smrt číhá všude, Precious: Based on the Novel Push by Sapphire a Lítám v tom)

  • Nejlepší herec ve vedlejší roli: Christoph Waltz

(konkurence: Stanley Tucci - Pevné pouto, Christopher Plummer - The Last Station, Woody Harrelson - The Messenger, Matt Damon - Invictus)

  • Nejlepší režisér: Quentin Tarantino

(konkurence: Katrhryn Bigelow - Smrt číhá všude, James Cameron - Avatar, Clint Eastwood - Invictus, Jason Reitman - Lítám v tom)

  • Nejlepší scénář: Quentin Tarantino

(konkurence: Neill Blomkamp - District 9, Mark Boal - Smrt číhá všude, Nancy Meyers - Nějak se to komplikuje, Jason Reitman a Sheldon Turner - Lítám v tom)

 

Podaří se filmu proměnit nějakou z nominací? Slavnostní předávání je 17. ledna v hotelu Beverly HIlton v Los Angeles. Celým večerem nás provede britský komik Ricky Gervais.

 

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web