QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Ačkoliv má Quentin Tarantino na kontě již celou řadu filmů populárních po celém světě, tak až dosud se žádný z nich oficiálně nepromítal v čínských kinech! To se nyní mění, a proto je Nespoutaný Django prvním filmem Quentina Tarantina, který se dostal do čínské distribuce! AKTUALIZACE - Premiéra zrušena! AKTUALIZACE 2 - Nový termín premiéry!

Nespoutaný Django je prvním Tarantinovým filmem promítaným v Číně!

Autor: gogo, Přidáno: 11. 4. 2013, 12:03
Zobrazení: 5410

Čínský filmový trh se v posledních letech masivně rozrůstá a dnes mu se zisky přesahujícími v přepočtu 50 miliard Kč patří druhé místo, hned po USA. Je proto v samotném zájmu filmových tvůrců spolupracovat s čínskými distributory. Jelikož je Čína zemí odlišné kultury i mentality, zasahují do promítaných děl často kroky cenzorů, a tak byl např. Atlas mraků sourozenců Wachovských zkrácen téměř o 40 minut. Úprav se dočkal i Nespoutaný Django. Zde však zásahy cenzorů nejsou nijak radikální a délka filmu nebo sled scén není nijak ovlivněn. Upravena tak byla pouze barva krve, která se dočká tmavšího odstínu, a poté scény, při kterých krev stříká všude okolo a do velké výšky. Zde se měnila výška a úhel vystřikované krve. Tyto drobné zásahy byly samozřejmě provedeny díky souhlasu samotného Quentina Tarantina. Nespoutaný Django se tak právě dnes (11. 4. 2013) stane oficiálně prvním Tarantinovým filmem promítaným v Číně. Až doposud vydělal snímek 419 milionů dolarů po celém světě a nyní se dá předpokládat, že toto číslo čínský trh značně navýší.

AKTUALIZACE: Podle aktuálních informací byla čínská premiéra na poslední chvíli zrušena. Oficiálně se hovoří o neurčitých "technologických problémech". Co přesně se stalo a jako moc bude další případný zásah cenzorů ovlivňovat film se zatím přesně neví. Známá není ani informace o datumu odložené premiéry.

AKTUALIZACE 2: Podle aktuálních informací by se měl Nespoutaný Django konečně objevit v čínských kinech měsíc po plánované premiéře, a to konkrétně 12. 5. 2013! Snad se tentokráte již nic nepokazí a čínští diváci si tak budou moci vychutnat poprvé v historii oficiálně film Quentina Tarantina v kině, a tím tak přispět k celosvětovým výdělkům, které aktuálně činí již fantastických 421 milionů dolarů!

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web