QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Nespoutaný Django od Quentina Tarantina má za sebou první den v amerických kinech. Po spoustě pozitivních ohlasů, mnoha nominací na různé filmové ceny (včetně Zlatých Glóbů) se konečně představují další důležitá čísla (především pro producenty), a sice první výdělky! A ty nejsou vůbec špatné! AKTUALIZOVÁNO o tržby z prvního víkendu!

Nespoutaný Django vtrhl do kin! AKTUALIZOVÁNO

Autor: gogo, Přidáno: 26. 12. 2012, 22:24
Zobrazení: 5792

Tak už to vypadá, že Quentin Tarantino opět posunuje své hranice. Django Unchained je se svými 165 minutami jeho nejdelší snímek (nepočítáme různé speciální sestřihy Kill Bill či Grindhouse). S rozpočtem 83 milionů dolarů (podle magazínu The Hollywood Reporter) také nejdražší snímek. A nyní se pomalu začíná schylovat k tomu, že možná bude i ten nejvýdělečnější. Ačkoliv startoval v pouhých 3010 kinech (méně než Kill Bill či Hanebný pancharti), stála proti němu zatraceně těžká konkurence (asi nejočekávanější film roku Hobit, hvězdami natlakované hudební drama oscarového režiséra Toma Hoopera Bídníci nebo nový akčňák s Tomem Cruisem - Jack Reacher) a vyfasoval pro Tarantina tradiční R rating, tak utržil lehce přes 15 milionů dolarů za jediný den! To znamená druhé místo hned za zmiňovanými Bídníky a jednu nejlepších jednodenních prosincových tržeb vůbec. Zároveň je to také s přehledem nejvyšší otevírací výdělek filmů Quentina Tarantina.

Samozřejmě, nechvalme dne před večerem. Nejdůležitější pro tržby filmu bude nadcházející první víkend a následný procentický pokles při druhém víkendu. Až poté budeme schopni odhadovat, jak moc úspěšný bude Nespoutaný Django po finanční stránce. Nesmíme také zapomínat na to, že western je pro mnoho lidí již mrtvý žánr (stačí se podívat na výdělky westernů v posledních letech...). Nicméně první čísla ukazují, že by se toto "prokletí" mohlo zlomit. Django Unchained se líbí kritikům (spousta nominací na různé ceny), novinářům (89% pozitivních recenzí s průměrným hodnocením 7,9 z 10) i samotným dívákům (první tržby, průběžné hodnocení 8,8 od prvních 19 000 lidí na IMDB). Je se zkrátka a dobře nač těšit!

AKTUALIZACE:  Nespoutaný Django má za sebou první víkend v amerických kinech. S výdělkem 30,7 milionu dolarů se umístil na druhém místě za Hobitem. Celkem tak má nový film Quentina Tarantina po prvních šesti dnech na kontě už 64 milony dolarů (pro srovnání, Hanebný pancharti měli po šesti dnech v amerických kinech vyděláno 50,6 milionu dolarů). Je tedy zaděláno na pokoření finančních rekordů Quentinových filmů. Vše bude nyní záležet na propadu o druhém víkend a také na výdělcích ze zbytku světa, kam film dorazí v půlce ledna.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web