QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Dvorní kameraman Quentina Tarantina, Robert Richardson, získal dalšího Oscara! Tentokráte za dětskou digitální pecku od Martina Scorseseho - Hugo a jeho velký objev. Robert Richardson tak vyhrál už svého 3. zlatého plešouna!

Robert Richardson získal dalšího Oscara!

Autor: gogo, Přidáno: 27. 2. 2012, 10:30
Zobrazení: 4513

Robert Richardson, jeden z nejzkušenějších a nejoceňovanějších kameramanů současnosti, dosáhl potřetí v životě na nejvyšší metu - zisk Oscara. Dvornímu kameramanovi Quentina Tarantina a Martina Scorseseho se nominace za Hanebné pancharty proměnit nepodařila, a tak si musel další 2 roky počkat. Tentokráte získal hlavní cenu za dětskou digitální pecku Hugo a jeho velký objev, který mj. získal celkem 5 Oscarů a stal se tak nejvíce oceňovaným (záměrně nepíši nejúspěšnějším, protože hlavní kategorie jako scénář, režie či film roku se nepodařilo vyhrát) filmem roku 2012.

Richardson ale v žádném případě nezahálí! V současnosti natáčí s Quentinem Tarantinem chystaný snímek Django Unchained a post-produkce probíhá na dalším opusu - World War Z Marca Fostera s Bradem Pittem v hlavní roli. Zajímavostí je, že oba filmy proti sobě půjdou do kin a pokud se zadaří, mohou spolu bojovat i o ceny v roce 2013. Pro Richardsona by to pak znamenalo zajímavý paradox - mohl by vlastně konkurovat sám sobě. Doufejme tedy, že spolupráce s Tarantinem bude tou lepší.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web