QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Už je to nějaký pátek, co Quentin Tarantino natočil svůj poslední film. Na další snímek si musíme počkat téměř rok. A takový rok je dlouhá doba. Doufejme, že to bude stát za to. A do té doby si můžeme čas ukrátit třeba nějakou tou online hrou na téma Tarantinových filmů...

Tarantino v online hrách

Autor: gogo, Přidáno: 1. 4. 2012, 20:48
Zobrazení: 8753

Tarantino aktuálně již natáčí a film bude velká pocta dílům Sergia Leoneho a jiným režisérům spaghetti westernů. Příběh Django Unchained se točí okolo bývalého otroka Djanga (Jamie Foxx), který se chce pomstít svému bývalému pánovi v podání Leonarda DiCapria. Ten jako majitel plantáže vykořisťoval své nevolníky a navíc znásilnil Djangovi ženu.  Do všeho se ještě připlete lovec odměn, kterému Django nabídne pomoc, pokud on na oplátku pomůže později jemu.

Námět vypadá nadmíru slibně, ale to hlavní je obsazení. Seznam jmen herců je dlouhý jako nůž, kterým Brad Pitt vyřezával v Hanebných panchartech hákáče do čel nacistických vojáků. A nejsou to jen ledajaká jména! Právě z Panchartů přichází i pan herec Christopher Waltz, Foxxe a DiCapria jsem již zmiňoval a dále se objeví J. Gordon-Levitt, Sacha Baron Cohen, Kurt Russell, Samuel L. Jackson a mnozí další. Bude to velká podívaná. Jenže co dělat do doby, než půjde film do kin? I když napětí z čekání povzbuzuje výsledný zážitek, rok je prostě strašně dlouhá doba.

Tarantinovky jsem viděl několikrát a neměl jsem zrovna náladu se na ně dívat znovu. Ovšem oprostit se od Quentinových postav a filmů jsem přece jen nechtěl. Hledal jsem něco, co by oba moje vrtochy naplnilo – a našel jsem to! Online hry! Jednoduché, úderné a hlavně zábavné.

Nejprve jsem se pustil do nejčerstvější bitvy – Hanebných panchartů. K nim neodmyslitelně patří ustrašení náckové a baseballová pálka pokrytá krví. Však dobře víte, jak to bylo. Odmítl mluvit, tak dostal. Scéna ve které seržant Donny Donowitz vystupuje z temné chodby je naprosto úchvatná. A upřímně, kdo by se ho nebál.

V téhle malé onlinovce, která byla vytvořená na motivy Panchartů, se musíte vtělit právě do role Donnyho.  Do rukou dostanete jeho věrnou dřevěnou společnici a za úkol máte mlátit a pochopitelně zabíjet německé vojáky. Vše je doprovázeno fajnovými hláškami, které vám dodají do máchání chuť a sílu. Samozřejmostí je cákající krev, která vám trošku zaneřádí monitor, což ale není nic, kvůli čemu se naštvat. Krev prostě špiní.

Hra působí pěkně, ale po chvíli omrzí. Jediným ovládacím prvkem je myš, kterou řídíte pálku a pohybujete s ní po obrazovce. Klikáním a přesným mířením mlátíte nepřátele do hlavy a těla. Škoda je, že se setkáte jen se dvěma druhy nepřátel – obyčejným vojákem a důstojníkem, který vydrží o nějakou tu ránu víc. Nedostanete jinou zbraň, prakticky se nezmění kulisy a jedinou odlišností je změna v rychlosti, se kterou se vojáci vylupují na obrazovku. Hanební pancharti patří mezi klasické bojové hry pro kluky, které vás chytí, ale po chvíli zase pustí.

Po mírném zklamání jsem se vydal hledat dál. A opět jsem byl úspěšný. Tentokrát jsem se vrátil do roku 2003, kdy byl natočen kultovní film, ze kterého vzešlo jedno základní ponaučení: Nezahrávejte si s Jakuzou! Všichni už doufám dávno víte, že mluvím o snímku Kill Bill. Kdo by taky mohl zapomenout, jak Uma Thurman vyplácí malého kluka katanou po zadku a vtlouká tak do něj moudro o Jakuze?

V další onlinovce jsem se vtělil do role žluté Nevěsty (opravdu nečekejte nějakou dívčí hru). Hra je plná krve, useknutých rukou a probodených příslušníků Jakuzy. Rozkročená Beatrix stojí pod dřevěným balkónem a katanou se rozhání doleva a doprava a zabíjí tak každého, kdo se jí připlete pod meč.

Ovládání celé hry je jednoduché jako facka – pro seky a zároveň pro otáčení využíváte všech čtyř šipek. O víc se nemusíte starat. Důležité je, aby se k vám nikdo nepřiblížil a neměl možnost se rozmáchnout a zasadit úder samurajským mečem. Nevěsta je na zranění zvyklá, však se s ní život nemazlil, ale přece jen je nepřátel hodně, a pokud se nebudete řádně ohánět, rychle zemřete.

Ani jsem původně nevěřil, že mě tato naprosto jednoduchá hra může chytnout. Na obrazovce je vše mimo vašich pohybů a příchodu členů Crazy 88 statické. Jeden jediný obrázek, který zachycuje dlouhou a krvavou bitvu z prvního dílu Kill Bill. Navíc se mi pořád nějak nedaří dostat se dál, takže moje vrozená hrdost mi nedovolí odejít. Prostě to dohraji!

A víte co? Zároveň s hraním jsem dostal chuť na nějaký pořádný film. Asi si zase nechám povyprávět, přímo od velkého pana režiséra vtip o barmanovi a močení. Desperado sice natočil Robert Rodriguez, ale Tarantinova je v něm nezapomenutelná. A vy neváhejte a jděte si buď zahrát, nebo se také podívejte na nějakou klasiku.

Tento článek vznik ve spolupráci s Raketka.cz

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web