QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Všechny filmy Quentina Tarantina, počínaje Gaunery a konče Hanebnými pancharty, se již objevily na Blu-ray. Kromě dvou. Na svou premiéru v luxusním HD si musela počkat Jackie Brownová a překvapivě i největší hit Pulp Fiction. Vše se naštěstí mění k lepšímu a "vymazlené" edice se již řítí!

Pulp Fiction a Jackie Brown míří na Blu-ray! AKTUALIZOVÁNO

Autor: gogo, Přidáno: 5. 9. 2011, 22:54
Zobrazení: 7470

Pulp Fiction se objevil na pultech obchodů již na několika nosičích v různých verzích. Počínaje VHS a konče speciální třídiskovou DVD edicí (článek o ní čekejte v dohledné době). Na svou HD premiéru si však musel počkat dlouhých 17 let. Nyní se však audiovizuální fandové konečně dočkají. Pulp Fiction zamíří na pulty obchodů v Blu-ray verzi 4. října tohoto roku. Vydání je to luxusní ve všech ohledech. Zremasterován byl jak zvuk, tak obraz. Originální anglický DTS zvuk je doprovázen anglickými a španělskými titulky. Také bonusová nabídka se rozšířila. Kromě původních bonusů ze speciální třídiskové DVD edice dostaneme navíc dva nové. Jedná se o "Koutek kritiků: tenkrát a nyní" a retrospektivní rozhovory s herci (John Travolta, Samuel L. Jackson, Rosanna Arquette, Eric Stoltz, Tim Roth a další).

Svého HD vydání na Blu-ray se dočká také Jackie Brownová. Zvuková, titulková i jazyková výbava je stejná jako u Pulp Fiction. Stejné je také datum vydání. I Jackie Brown se dočká rozšíření své bonusové nabídky. K bonusům, které jsou známé již ze speciální dvoudiskové edice, přibudou taktéž retrospektivní rozhovory.

Cena Pulp Fiction je stanovena na překrásných 16 dolarů. U Jackie Brown je dokonce 10,5 dolaru! Objednávat můžete např. na Amazonu. Jestli se někdy dočkáme vydání obou filmů na Blu-ray i u nás je otázkou. Minimálně u Pulp Fiction tomu docela věřím!

Oba zmiňované filmy už mají také stanovené datum vydání v Evropě, konkrétně ve Velké Británii. Světlo evropského světa spatří 17. října tohoto roku. Jedná se prakticky o stejné edice. Navíc se v Británii dočkají i Blu-ray snímku Od soumraku do úsvitu, který se v USA objevil již v květnu.

(texty psané kurzívou byl doplněn 13.9.2011)

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web