QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Určitě většina z Vás zaznamenala v minulých týdnech celkem slušný rozruch ohledně nově oznámeného filmu Quentina Tarantina - The Hateful Eight. Jaká je tedy situace v současnosti a s odstupem několika dnů?

Jak to bude s Tarantinovým projektem The Hateful Eight?

Autor: gogo, Přidáno: 2. 2. 2014, 19:02
Zobrazení: 3765

Přiznám se, že nerad píšu články založené na různých spekulacích a rádobysenzacích publikovaných na různých zahraničních serverech, ale připadá mi celkem důležité seznámit i ty ne úplně zasvěcené do humbuku, který v posledních týdnech panuje kolem Tarantinova budoucího projektu The Hateful Eight.

Již před Vánoci Tarantino oznámil, že se mu velmi zalíbilo točení Nespoutaného Djanga. A tak i díky úspěchům, které film zaznamenal, se režisér rozhodl, že i jeho příštím projektem bude western. Po Vánocích pak internet zaplnilo mnoho "zaručených" zpráv o chystaném obsazení. Byla zmiňována jména Bruce Derna, Samuela L. Jacskona či Christopha Waltze. V tu dobu už internetem koloval uniklý nástin scénáře, který tak světlo světa spatřil o značnou dobu dopředu, než by bylo zdrávo. Ovšem obdobné situace nastaly u Tarantinových filmů i dříve a např. scénář k Nespoutanému Djangovi byl na internetu ke stažení dávno před premiérou filmu. Nicméně tentokráte se Tarantino rozohnil a začal kolem sebe metat různými informacemi o tom, kdo by za tím mohl stát, komu všemu scénář ukázal atd. Ať už to bylo jakkoliv, jisté je, že nástin scénáře opravdu venku je a že Tarantino podal žalobu na server, který jej zveřejnil. Po něm žádá odškodné více než jeden milion dolarů. Kolem toho, co bude dál s filmem, se pak napsalo mnoho a mnoho. Některé zdroje publikují názory o zrušení projektu, jinde Tarantino povídal, že film chtěl začít natáčet příští rok v zimě, ale kvůli úniku informací bude projekt odsunut a Quentin začne pracovat na jiném snímku. Objevily se i spekulace o možném knižním vydání.

V současné době panují kolem Tarantina napjaté vztahy. O tom, zda je to cílená mediální kampaň na takto brzkou propagaci filmu spekulovat nechci, nicméně se po pár týdnech zlosti začínají objevovat i první informace drobátko pozitivnější. Ty hovoří tak, že zveřejněný scénář byl stejně jen první nástřel a Tarantino sám je známý tím, že film s představovanou synopsí rok předem nakonec je pak prakticky úplně o něčem jiném. Objevují se tak už názory, že Tarantino dost možná uniklý scénář tradičně vyladí, upraví a nakonec natočí...

Jak to všechno dopadne je ve hvězdách. O tom, zda-li se někdy dočkáme The Hateful Eight a v jaké vlastně podobě nebo jaký bude tedy skutečně příští Tarantinův projekt bude ještě napsáno mnoho a mnoho. Co však s jistotou můžu prozradit už nyní je toto: Nevěřte všemu, co se na internetu objeví jako "zaručená informace"...

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web