QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Quentin Tarantino v posledních dvou filmech potvrdil, že mu není cizí ani jiný žánr kromě akčních snímků či gangsterek. Jaký bude jeho další snímek? Pokusí se navázat na své dílo dalším úspěšným zářezem? Pojďme si projít několik možných alternativ, které vyplývají z Tarantinových vyjádření za uplynulé měsíce.

Jaký bude další film Quentina Tarantina?

Autor: gogo, Přidáno: 13. 3. 2013, 19:27
Zobrazení: 4916

Quentin Tarantino si v současné chvíli může v Hollywoodu dělat prakticky co chce. Jeho poslední dva filmy získaly spoustu cen, včetně tří Zlatých Glóbů nebo tří Oscarů. V kinech vydělaly téměř 3/4 miliardy dolarů a jen samotný Nespoutaný Django má na kontě aktuálně už více než 400 milionů USD. Tarantino ukázal, že dokáže natočit nejen upovídanou gangsterku nebo akční mlátičku za pár milionů, ale že si také s přehledem poradí se stomilionovým rozpočtem a na výsledku to bude zatraceně znát! Zavděčil se tak nejen zarytým fanoušků, ale také kritikům a hlavně celému spektru diváků, což naznačují tržby. V současné době především scénarista a režisér oslaví za dva týdny své padesáté narozeniny, ve světě velké kinematografie působí teprve něco přes 20 let, a tak není rozhodně žádný důvod obávat se o to, že už by už neměl filmovému publiku co říct.

V uplynulých letech si Tarantino pustil několikrát "hubu na špacír" a naznačoval, co všechno by rád natočil nebo na čem by rád pracoval. Z mnoha plánů většinou sešlo. Někdy kolem roku 2003 se Tarantino například netajil tím, že má zálusk na Jamese Bonda. Od té doby Bond ušel dlouhou cestu a dnes už to vypadá, že spojení Quentin Tarantino + James Bond patrně nikdy fungovat nebude. Při natáčení Grindhouse také několikrát ventiloval informace o tom, že by rád zremakoval legendární béčko Faster, Pussycat! Kill! Kill!. V plánu měl mj. i obsazení zpěvačky Britney Spears. Nicméně Grinhouse a jeho Auto zabiják se nesetkal s takovým ohlasem a i když se dle mého názoru jedná o jeden z nejlepších mistrových filmů, sám autor jej považuje za své nejhorší dílo. S cílem toho, aby to tak zůstalo po celou dobu jeho tvůrčí kariéry, sešlo i od remaku této béčkové klasiky. K mnohokrát zmiňovánemu filmu spojující Gaunery a Pulp Fiction pojednávajícím o bratrech Vegových se pak nemá cenu ani vyjadřovat...

Mnohokrát také Tarantino ventiloval informace o různých pokračováních či různých verzích svých filmů. Téměř deset let slibovaný nový sestřih Kill Billa, spojující obě části s nepoužitými scénami a novými animovanými pasážemi, je dosud v nedohlednu. Projekt s názvem The Whoole Bloody Affair sice rozpracován byl a dokonce byl i několikrát představen publiku při několika speciálních projekcích, nicméně do takového stádia, jaké Tarantino sliboval, se ho dosud nepodařilo dokončit, natož vydat třeba na DVD. Podobně bohužel vyhlíží i pokračování Kill Bill. Tarantino po Hanebných panchartech sám přiznal, že myšlenku na třetí díl stále nosí v hlavě a uváděl, že by se rád věnoval nejen postavě Nevěsty, ale také Nikki – dceři Vernity Greenové. Jenže pak přišel snímek Nespoutaný Django a po něm se Tarantino vyjádřil, že začíná pochybovat o tom, jestli dá snímku vůbec někdy zelenou. A pokud ano, nebude to dřív než mezi roky 2014–2016. Každopádně myšlenky na oba projekty vypadají víc než zajímavě, a pokud by se alepoň jeden z nich dočkal finální realizace, tak by srdce nejednoho fanoušky určitě zaplesalo!

O pokračování se mluvilo nejen u Kill Bill, ale také u Hanebných panchartů. Na četné dotazy novinářů reagoval Tarantino vždy tak, že ho v budoucnu nevylučuje. Ostatně s tím souvisí také projekt, který se na přelomu roku 2012 a 2013 začal v Hollywoodu celkem rozebírat. V rámci redukce scénáře Hanebných panchartů putovala pryč i linka Killer Crow, ve které je skupina afro-amerických vojáků zrazena americkou armádou a toto elitní komando tak ve válkou zmítané Evropě kosí nejen nácky, ale také bývalé spolubojovníky. Jednotka by se prý mohla dokonce setkat i se samotnými pancharty. Značná část scénáře pro tento potenciální projekt je prakticky hotová a publikum i kritici na tuto látku evidentně dobře slyší. Tarantino navíc prozradil, že jeho současná filmová sága o alternativní historii by mohla být troligií, tak proč ji neuzavřít právě tímto dílem? Koneckonců, setkat se znovu s Hansem Landou (nebo jakoukoliv jinou postavou v podání Christopha Waltze) bude zajisté opět skvělé a Oscarem zavánějící.

Quentin Tarantino má na prahu padesátky rozhodně z čeho vybírat. Podle jeho aktuálních vyjádření má totiž v plánu v dohledné době seknout s filmováním a věnovat se naplno pouze psaní scénářů a knih. Podle svých slov má momentálně rozpracované dvě biografie, a to Sergia Corbucciho a George Roy Hilla. Jeho odchodu z filmařského řemesla se však jen tak bát nemusíme. Nějaký ten film nám zaručeně ještě přinese a navíc vyjádřil přání, že by před odchodem ze scény chtěl připravi televizní minisérii.

V nejbližších letech se tak máme určitě nač těšit. Co konkrétně to bude zatím není vůbec jisté. Momentálně se mluví jak o zmiňovaném Killer Crow, tak o možné Tarantinově účasti v novém westernu Enza G. Castellariho po boku Franca Nera s názvem Badlanders. Tarantino sám pak své plány dosti často publikuje v jarním období kolem oblíbeného festivalu v Cannes. Jestli se nějakých reálných plánů dočkáme již letos je zatím ve hvězdách.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web