QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Rok se s rokem sešel a ke slovu se dostává tradiční bilnacování a hodnocení uplynulých 12 měsíců. S čím se vloni vytasil Quentin Tarantino? Co představil Robert Rodriguez? Co dalšího se stalo v tvůrčím okolí těchto dvou osob? A jaké jsou plány na rok 2013? Nejen na tyto otázky Vám odpoví bilanční článek.

Hodnocení uplynulého roku 2012

Autor: gogo, Přidáno: 2. 1. 2013, 20:03
Zobrazení: 4117

Quentin Tarantino

Rok 2012 v podání Quentina Tarantina se nesl ve znamení práce na novém filmu Nespoutaný Django. A jak postupovala práce a čas, tak i náš web Vás informoval o nových fotkách, trailerech a dalších informacích. 25. prosince pak Django zamířil do amerických kin, ve kterých zaznamenal velký úspěch. Také u kritiků si vede více než dobře! Tarantino také v listopadu oslavil 20 let působení ve světě velké filmařiny a představil XX: 8-film collection.

Letošní rok bude o poznání zajímavější, především pro nás diváky. 17. ledna se Nespoutaný Django představí v tuzemských kinech a vůbec po celém zbytku světa. V únoru budeme Tarantinovi držet palce na předávání Oscarů. Začátkem léta by se pak snímek měl dostat i na pulty obchodů na digitálních nosičích. Samotný Quentin oslaví 27. března již 50. narozeniny. Zda-li započne pracovat na nějakém dalším snímku zatím není jisté, ale už nyní naznačuje, o co by se mohlo jednat, ale o tom až v některém z budoucích článků.

Robert Rodriguez

Také Robert Rodriguez v uplynulém roce žádný nový snímek nepředstavil, ale intenzivně pracoval na tom, aby se nám jich letos dostalo co nejvíce. Začátkem roku 2012 se potvrdilo, že chystá natáčení druhé Machete s podtitulem Kills. O několik týdnů později se potvrdilo i natáčení pokračování Sin City. V létě tak Rodriguez společně s Dannym Trejem pracovali mexickém řezníkovi a postupně se začali objevovat informace o obsazení, první fotky či videoukázky. Na podzim se pak začalo konečně točit i léta odkládané druhé Sin City.

Pokud vše půjde podle plánu, tak se Machete zabíjí dočkáme v první polovině letošního roku a Sin City 2 pak v říjnu. A nebyl by to Robert Rodriguez, aby hned v zápětí nezačal dělat na něčem novém. Jen doufejme, že to nebude třeba páté Spy Kids...

Kolem a kolem

Začátkem ledna se objevilo několik informací přípravách natáčení prequelu Jackie Brownové. V únoru pak dvorní kameraman Quentina Tarantina - Robert Richardson získal již svého třetího Oscara. Proč nepřidat čtvrtého hned letos za Djanga :-)? V srpnu nás navždy opustil Tony Scott, režisér Pravdivé romance. Bývalý Tarantinův spolupracovník Roger Avary se po pěti letech vrátil do světa filmařiny a začal pracovat na nových projektech. Po dlouhých měsících příprav dorazil do kin film Eliho Rotha a RZA pod záštitou Quentina Tarantina - The Man with the Iron Fists.

Jak už bylo zmíněno, v únoru nás čekají Oscaři. Budeme tak s napětím sledovat nejen Quentina Tarantina a Django Unchained, ale také další projetky a tvůrce. Eli Roth do kin přivede už 1. března pokračování veleúspěšného hororu The Last Exorcism. Mj. by měl také po pěti letech představit svůj další autorský film The Green Inferno.

QTarantino.cz

Na našem webu se toho za uplynulý rok událo tradičně hodně. Desítky článků a textů byly doprovázeny anketami, aktualizacemi televizního programu atd. Začali jsme také pravidelně publikovat na facebooku, kde už máme 216 fanoušků. E-shop se pak rozrostl o nabídku plakátů. Vzhledem k tomu, že rok 2012 nepřinesl žádný nový film ani od Quentina Tarantina ani Roberta Rodrigueze, ale jen čistou a poctivou práci, tak poklesl i počet návštěv oproti předchozím rokům, ale i tak je na 30 000 unikátních přístupů, myslím si, velmi slušné číslo. Děkujeme Vám a doufáme, že i v roce 2013 nám zachováte přízeň a budete si užívat nejen naše články, ale hlavně nové filmy Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze či dalších zainteresovaných.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web