QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Někdejší "profesní druh" Quentina Tarantina Roger Avary se vrací zpět ke kinematografii. Po pěti letech tak máme opět možnost sledovat díla natočená podle jeho scénářů!

Roger Avary po letech opět tvoří!

Autor: gogo, Přidáno: 14. 10. 2012, 13:53
Zobrazení: 4539

Roger Avary (Zabít Zoe, spolupráce na Pulp Fiction, Gaunerech...) se naposledy na poli filmu prezentoval scénářem k povedeném fantasy Beowulf (2007). Poté se stal viníkem autonehody, byl rok ve vězení a pak měl dlouhé měsíce právní potíže. Motal se kolem několika projektů (American Snow, Return to castle Wolfenstein), dokonce se čekalo, že napíše pokračování úspěšného Silent Hillu. Ze všeho však sešlo. Silent Hill: Revelation 3D napsal a natočil Michael J. Bassett a za pár dní bude mít premiéru (26. 10. 2012). K realizaci dalších projektů pak vůbec nedošlo. Vypadalo to, že návratu Rogera Avaryho k filmu se už asi nedočkáme.

Nyní však přichází obrat o 180°. Avary se začal podílet (scénář, produkce) na kanadsko-francouzském seriálu XIII: The Series. Jedná se o akční seriál, ve kterém hlavní hrdina hledá pravdu o svojí identitě. Příbeh ve stylu Jasona Bourna byl už několikrát zpracován. XIII je populární komix typický svým charakteristickým vizuálem. Dočkal se videohreního zpracování a také byl natočen dvoudílný televizní film. V současné době běží druhá řada seriálu, kterou Avary produkuje a také napsal scénář ke třem epizodám.

Další projekt, který Avary chystá, je biografický film o Ianu Flemingovi (novinář, námořní důstojník, pobočník šéfa tajné služby a spisovatel - tvůrce Jamese Bonda). Snímek prozatím nemá jméno, ale měl by být založen na biografii, kterou napsal Andrew Lycett. Natáčet by měl Duncan Jones (Moon, Zdrojový kód) a už teď je jisté, že dříve než příští rok snímek hotový nebude.

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web