QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Tento rok se u Quentina Tarantina bezesporu nese ve znamení realizace filmu The Hateful Eight. Tarantino nám však kromě natáčení samotného připravil i celou další řadu perliček, které si v kostce shrneme v následujícím článku.

Rok 2015 Quentina Tarantina v kostce

Autor: gogo, Přidáno: 20. 10. 2015, 18:01
Zobrazení: 5454

Jak jsem slíbil v minulém článku, který se věnoval podrobně přípravám The Hateful Eight, tak dnes se podíváme na další zajímavosti, které se v uplynulých měsících udály kolem osoby Quentina Tarantina.

Quentin Tarantino v Praze!

Patrně tou nejzajímavější událostí z pohledu tuzemského fanouška byla berzpochyby Tarantinova návštěva našeho hlavního města. Ten zde po boku světoznámého skladatele Ennia Morriconeho přihlížel natáčení hudby ke zmiňovanému filmu. Tu složil sám Morricone a celé natáčení probíhalo v hostivařských studiích ve dnech 18. - 20. července. Tarantino si podle všeho našel čas i na volnočasovou aktivitu, když byl pozván na koncert Prague Prooms nazvaný Hollywood Night. Pražská návštěva obou celebrit samozřejmě neunikla médiím a podrobně se jí věnovaly např. portál idnes.cz, deník Blesk či Česká televize.

Ennio Morricone - překladatelka - Quentin Tarantino (autorem fotografie je Jan Malý)

Tarantino na Comic-Conu

Tradiční zastávkou pro Quentina Tarantina také bývá celosvětově sledovaný Comic-Con. Tam byl samozřejmě nejvíce propírán právě film The Hateful Eight, avšak došlo i na zmínky např. o Kill Bill 3. Tarantino ani Uma Thurman jej prý stále nezatracují, avšak podle všeho ještě pro film nedozrál ten pravý čas. Některé dotazy směřovaly i na Tarantinovu budoucnost. Tarantino ubezpečil, že jeho filmařský konec se zatím neblíží a také nevyloučil svou mnohokrát zmiňovanou spisovatelskou kariéru.

Quentin Tarantino a další projekty

Na přelomu dubna a května přišel do světových kin nový film Petera Bogdanoviche, autora mj. oscarovek Poslední představení či Papírový drak. Ten natočil po více jak 13 letech nový celovečerní snímk s názvem Je prostě báječná. V hlavních rolích se představili Jennifer Aniston a Owen Wilson. Právě v tomto snímku si po několika letech střihl Tarantino opět malé cameo, když si v této komedii zahrál sám sebe. Po několikráte zmiňované spolupráci s Francem Nerem se však zatím podle všeho bohužel slehla zem...

Quentin Tarantino knižně

Tu a tam se objeví na tuzemském trhu kniha pojednávající o samotném Tarantinovi či některém z jeho filmů. Poměrně čerstvým titulem je tak publikace s názvem Pulp Fiction. Autorem je Jason Bailey a na 200 stránkách publikuje komplexní historii vzniku filmu, zajímavosti o postavách či filmu. Nechybí obrázky a ilustrace. Tisk je kvalitní, papír bytelný. Zaváděcí cena knihy byla hrozivých 800 Kč, avšak v dnešní době (říjen 2015) se na různých e-shopech dá pořídit už za cca 580 Kč (což je stále celkem vysoká suma za 200 stran...)

P.S. Ve dvou celkem vydatných článcích jsme si shrnuli události uplynulých několika měsíců kolem Quentina Tarantina a jeho nového filmu The Hateful Eight. V příštím článku se podíváme na zoubek Robertu Rodriguezovi, který v letošním roce také rozhodně neflákal!

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web