QTarantino.cz - Quentin Tarantino

Další rok uplynul jako voda, a tak přišel čas na již tradiční zhodnocení uplynulých 365 dnů. Čeho jsme se dočkali od Quentina Tarantina? Co všechno nám představil Robert Rodriguez? Co dalšího se událo na pozadí? A co se vůbec chystá na rok 2014? Na tyto a další otázky Vám odpoví náš obvyklý úvodní článek roku.

Bilance uplynulého roku 2013

Autor: gogo, Přidáno: 7. 1. 2014, 18:43
Zobrazení: 3544

Quentin Tarantino

Počátek roku byl z pohledu Quentina Tarantina doslova a do písmene snový. Na konci roku 2012 měl premiéru jeho nový film Nespoutaný Django, u kterého bylo hned na začátku ledna jasné, že se jedná o obří hit. Uznání se dostavilo nejen od diváků, ale také od kritiků, což vyústilo v 5 nominací na Oscara. V polovině ledna se Nespoutaný Django objevil také konečně v Čechách. Pak následovala velkolepá sklizeň všemožných cen, kterým vévodí zisk dvou cen BAFTA, dvou Zlatých Glóbů a hlavně dvou Oscarů! Snímek se stal suverénně nejvýdělečnějším filmem Quentina Tarantina a zařadil se mezi vůbec nejvýdělečnější westerny historie. Djangova pouť pak vyvrcholila uvedením v Číně, což bylo v historii vůbec poprvé, kdy byl v tamních kinech oficiálně představen film Quentina Tarantina. Koncem května pak byly vydány nosiče DVD a Blu-ray s filmem a nás může těšit, že se do tuzemských obchodů dostala také luxusní sběratelská edice.

Mimo toho všeho šrumce kolem Nespoutaného Djanga také Tarantino stihl oslavit 27. března 2013 padesátiny! Co můžeme od Tarantina čekat v roce 2014, ví asi jen on sám. Médii koluje mnoho zpráv o jeho budoucích potencionálních projektech, avšak kde je skutečně pravda, to ukáže až čas. Možná se dočkáme tradičního oznámení v jarním čase, kdy probíhá festival v Cannes, na němž své budoucí projekty Quentin Tarantino vždy rád prezentuje. Letošní ročník připadá na 14. – 25. května.

Robert Rodriguez

Zatímco Quentinu Tarantinovi patřila bezezbytku první polovina roku, tak ta druhá byla jednoznačně v režii Roberta Rodrigueze. Zkraje roku se objevovalo plno informací týkajících se natáčení pokračování Machete a Sin City a každý fanoušek byl na oba projekty natěšen. Bohužel v červnu přišla nemilá zpráva. Sin City 2 bylo odloženo takřka o rok, Machete Kills naštěstí jen o pár týdnů. Z kraje léta pak Rodriguez představil kromě upoutávek na Machete také zajímavý kraťas Two Scoops, který měl ovšem kvalitativně do obdobného Black Mamba celkem daleko. Na podzim se pak konečně objevilo pokračování Machete v kinech, a i když kvalit ani úspěchů prvního dílu nedosáhl, pořád se jednalo o nadprůměrnou a zábavnou podívanou. Konec roku pak přinesl informace o celé plejádě televizních seriálů podle filmů Roberta Rodrigueze. Na televizní obrazovky by se tak v příštím roce měly objevit seriály Od soumraku do úsvitu, Sin City a El Mariachi.

Rok 2013 byl z pohledu Roberta Rodrigueze velmi hojný, avšak rok 2014 by měl být ještě hojnější! Už na jaře by se na televizní obrazovky měl dostat seriál Od soumraku do úsvitu, o jehož pilotní epizodu se postaral sám Rodriguez. 22. srpna 2014 by pak mělo skončit dlouholeté čekání na pokračování kultovního Sin City. Druhý díl by pak měl následovat seriál, na který by měli producentsky dohlížet Rodriguez s Frankem Millerem. A nebyl by to ani Robert Rodriguez, kdyby hned v zápětí neroztočil nějaký další film…

Na pozadí…

Asi každý ví, že Jackie Brownová je jediný film Quentina Tarantina, který byl natočen podle knižní předlohy. Prequelem k tomuto románu (Rum Punch) byla novela The Switch, taktéž od Elmora Leonarda. A právě tento „prequel k Jackie Brownové“ se dočkal v roce 2013 své filmové verze. Ta byla pod názvem Life of Crime představena na filmovém festivalu v Torontu v září 2013, avšak široké distribuce by se měl snímek dočkat bohužel až v závěru roku 2014.

QTarantino.cz

Již do desátého roku (a pátého na doméně QTarantino.cz) opět vstupujeme s cílem informovat a publikovat názory na vše možné, co se točí kolem Quentina Tarantina. Na prvním místě jsou samozřejmě jeho filmy, avšak ani letos nezapomeneme na tvorbu Roberta Rodrigueze a dalších lidí, co se kolem Tarantina „motají“ již řadu let.

Uplynulý rok se odehrával ve dvou zcela odlišných polovinách. Zatímco té první jednoznačně dominoval Quentin Tarantino, té druhé pak Robert Rodriguez. Bylo to vidět ve všech ohledech, nejlépe pak na návštěvnosti webu. Zlatým písmem se do naší webové historie zapsal leden 2013, a to hlavně díky premiéře Nespoutaného Djanga. Tento měsíc navštívilo náš web na 9000 fanoušků, přičemž jen 7. ledna to bylo bezmála šest stovek návštěvníků! Dohromady se Vás tu během roku sešlo více než 31 000, což je s ohledem na „tarantinovsky slabou“ druhou polovinu roku velmi slušné číslo.

Náš web Vám i letos bude poskytovat aktuální informace o dění kolem našeho oblíbence. I letos budete moci objednávat přívěšky, peněženky a plakáty na našem e-shopu. I letos se také dočkáte různých anket, aktuálního televizního programu atd. O všem Vás také informujeme na facebooku, kde se můžete přidat k našim fanouškům!

Děkujeme! A v roce 2014 Vám přejeme mnoho parádních filmových zážitků!
 

© 2008-2023 Petr Pařízek | Kontakt

Quentin Tarantino



Qtarantino.cz - Quentin Tarantino web